Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:58 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 11.08.2015

ro

11 Aug, 2015 14:54 636 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Sute de mii de pixuri nedeclarate, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 405.000 articole reprezentând rechizite care nu fuseseră declarate la intrarea în ţară, cu o valoare totală de aproximativ 405.000 lei.
 
În data de 10.08.2015, în intervalul orar 09.30 - 15.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în municipiul Piteşti.
În urma controlului au fost identificate 405.000 articole reprezentând rechizite (pixuri din material plastic), marfă nedeclarată la intrarea în ţară, în valoare de aproximativ 405.000 lei.
Întreaga cantitate de marfă a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român, cu vârsta de 53 de ani şi domiciliul în municipiul Piteşti, dosar penal  pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
600 litri de motorină confiscaţi la Hârşova
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă a S.P.F. Cernavodă un cetăţean român care transporta, cu o autoutilitară, cantitatea de 600 litri produs petrolier cu miros specific de motorină, fără documente justificative.
 
 În data de 10.08.2015, în jurul orei 09.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cernavodă au oprit pentru control, pe raza oraşului Hârşova, o autoutilitară marca Dacia condusă de cetăţeanul român B.I. SORIN, în vârstă de 52 de ani, domiciliat în judeţul Constanţa.
În urma controlului, în autoutilitară, au fost descoperite trei butoaie din tablă încărcate cu produs petrolier cu miros specific de motorină pentru bărbatul în cauză nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea continuării cercetărilor cantitatea de 600 litri de motorină, evaluată la aproximativ 3.000 lei, iar persoana în cauză este cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228, alin 1 şi art. 229, alin 3, lit a din Noul Cod Penal.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii