Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:35 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ Garda de Coastă - 03.07.2015

ro

03 Jul, 2015 12:27 601 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
160 kilograme peşte din specia calcan confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, pe lacul Isac, unde au depistat un cetăţean român care transporta, cu o ambarcaţiune cu motor, cantitatea de 160 kilograme peşte proaspăt din specia calcan fără documente legale.
 
În data 02.07.2015, în jurul orei 18.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Tulcea, în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol  au oprit pentru control, pe lacul Isac, o ambarcaţiune din fibră de sticlă fără număr de înregistrare, cu motor, în care se afla cetăţeanul român C. FLORIN, în vârstă de 29 de ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea.
În urma controlului au fost descoperite în barcă, 160 kilograme de peşte proaspăt din specia calcan pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente justificative, declarând că a achiziţionat cantitatea de peşte din localitatea Crişan de la o persoană necunoscută.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării ambarcaţiunea cu motor şi cantitatea de peşte, care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, bunuri evaluate la aproximativ 13.650 lei, iar bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „transportul fără documente legale a peştelui”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Mii de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa şi P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrători vamali, descoperind în două containere sosite din China în P.T.F. Constanţa, respectiv P.T.F. Constanţa Sud Agigea, 11.120 de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare totală de aproximativ 113.500 lei dacă ar fi fost originale.
 
• În data de 02.07.2015, în intervalul orar 09.30 - 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Suceava.
În urma controlului au fost identificate 9.800 de articole reprezentând jucării pentru copii (seturi elastice pentru confecţionat brăţări), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 100.000 lei dacă ar fi originale.
 
• În aceeaşi zi, în intervalul orar 10.30 – 15.30, o altă echipă comună formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea 1.320 de jucării (mingi din plastic şi iribal cu morişcă vânt), bunuri susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 13.500 lei.
 
Întreaga cantitate de marfă a fost indisponibilizată de către lucrătorii vamali până la finalizarea cercetărilor şi luarea măsurilor ce se impun.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit administratorilor societăţilor comerciale în cauză, doi cetăţeni români, cu vârste de 40 şi 46 de ani, domiciliaţi în judeţul Suceava, respectiv Bucureşti, dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii