Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:19 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV

ro

24 Jun, 2014 11:05 1140 Marime text
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ
GARDA DE COASTĂ

BULETIN INFORMATIV
24.06.2014
În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Articole de îmbrăcăminte nedeclarate, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrătorii vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 2.140 articole de îmbrăcăminte, nedeclarate la intrarea în ţară, cu o valoare de aproximativ 70.000 lei.
 
În data de 23.06.2014, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat, la rampa existentă în cadrul P.P.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.
În urma controlului au fost descoperite mai multe colete cu marfă nedeclarată la intrarea în ţară, care conţineau 2.140 articole de îmbrăcăminte (bluze şi pantaloni pentru copii), cu o valoare de aproximativ 70.000 lei.
Marfa a fost ridicată în vederea confiscării de către lucrătorii vamali.
Poliţiştii de frontieră au întocmit administratorului societăţii comerciale, un cetăţean chinez, în vârstă de 23 ani, cu reşedinţa în judeţul Bihor, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „folosire de acte nereale faţă de autoritatea vamală”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 272 din Legea 86/2006.
 
Plase de pescuit în lungime de 630 metri confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care pescuiau cu plase tip comercial fără a avea autorizaţie, respectiv alţi doi bărbaţi care deţineau plase tip monofilament.
Treisprezece plase de pescuit în lungime totală de 630 metri şi cantitatea de 20 kilograme peşte găsite în ambarcaţiunile celor patru braconieri au fost ridicate în vederea confiscării.
 
● În data de 23.06.2014, în jurul orei 06.30, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Pardina au acţionat în zona de competenţă, unde i-au depistat pe F.O., în vârstă de 42 ani, şi B.V. de 18 ani, care pescuiau dintr-o ambarcaţiune tip lotcă cu cinci setci tip avă şi ohană, în lungime de 150 metri.
Cei doi bărbaţi, domiciliaţi în judeţul Tulcea, nu deţineau autorizaţie pentru desfăşurarea activităţii de pescuit comercial.
 
● În aceeaşi zi, în jurul orei 09.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Tulcea au verificat o ambarcaţiune tip lotcă, în care se aflau B.A. de 33 ani şi B.L. de 29 ani, domiciliaţi în judeţul Tulcea.
În ambarcaţiune au fost găsite 20 kilograme peşte şi opt plase monofilament în lungime de 480 metri.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cele 13 plase de pescuit în lungime de 630 metri, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.
Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de „nedeţinerea licenţei/autorizaţiei de pescuit comercial”, „folosirea de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit tip comercial” şi „deţinerea, transportul şi folosirea la pescuit a plaselor tip monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii