Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:42 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV 26.06.2015

ro

26 Jun, 2015 10:28 479 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Aproximativ 200 kilograme de peşte prospăt şi peste un kilometru de plase de pescuit confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, alături de reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând o ambarcaţiune cu motor, ascunsă în vegetaţie, în care se aflau 16 unelte de plasă tip monofilament în lungime de 1.120 metri şi cantitatea de 185 kilograme peşte proaspăt.
 
În data 24.06.2015, în jurul orei 06.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Tulcea, alături de reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au acţionat în zona Golf Fundea unde au identificat, ascunsă în vegetaţia de stuf, o ambarcaţiune cu motor în care se aflau 16 unelte de plasă tip monofilament, în lungime de 1.120 metri, precum şi cantitatea de 185 kilograme peşte proaspăt din speciile caras, biban şi şalău.
Verificările au stabilit propietarul ambarcaţiunii, un bărbat domiciliat în judeţul Tulcea, care a declarat poliţiştilor de frontieră că a semnalat dispariţia bărcii în urmă cu o zi.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit, precum şi cantitatea de peşte care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, iar în cauză se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Autoturism Opel cu I.T.P. fals, descoperit în P.T.F. Vama Veche
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în P.T.F. Vama Veche un cetăţean român care conducea un autoturism înmatriculat în R. Bulgaria, pentru care a prezentat la control un certificat tip I.T.P. fals.
 
În data de 25.06.2015, în jurul orei 11.40, în P.T.F. Vama Veche s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră cetăţeanul român A.V., în vârstă de 27 de ani, care conducea un autoturism marca Opel Vectra înmatriculat în R. Bulgaria.
În urma verificărilor a rezultat faptul că certificatul tip I.T.P., prezentat la control, este fals.
Conducătorul auto, domiciliat în municipiul Constanţa, a declarat că a achiziţionat autoturismul fără a cunoaşte faptul că documentul în cauză este fals.
Poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „uz de fals”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 323 din Codul Penal.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii