Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:08 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV 23.06.2015

ro

23 Jun, 2015 09:36 699 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Zeci de mii de jucării susceptibile a fi contrafăcute, confiscate în P.T.F. Constanţa Sud Agigea
 
Poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constituit o echipă comună de control împreună cu lucrători vamali, descoperind într-un container sosit în P.T.F. Constanţa Sud Agigea din China 42.844 de jucării, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 672.000 lei dacă ar fi fost originale.
 
În data de 22.06.2015, în intervalul orar 14.30 - 16.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi lucrătorii vamali au efectuat la rampa existentă în cadrul P.T.F. Constanţa Sud Agigea, controlul unui container sosit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în judeţul Ilfov.
În urma controlului au fost identificate 42.844 de articole reprezentând jucării pentru copii (figurine plastic, păpuşi, baloane şi jocuri tip Lego), susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de aproximativ 672.000 lei dacă ar fi originale.
Întreaga cantitate de marfă a fost indisponibilizată de către lucrătorii vamali până la finalizarea cercetărilor şi luarea măsurilor ce se impun.
Poliţiştii de frontieră i-au întocmit administratorului societăţii comerciale în cauză, un cetăţean român, cu vârsta de 52 de ani şi domiciliul în Bucureşti, dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 90, alin. 1, lit. b din Legea 84/1998 republicată.
 
Aproximativ 90 kilograme peşte şi 1,5 kilometri de plase de pescuit confiscate de poliţiştii de frontieră tulceni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi bărbaţi care transportau, cu o ambarcaţiune cu motor, 37 de plase tip setcă  monofilament în lungime de 1.467 metri şi cantitatea de 86 kilograme peşte fără documente legale.
 
În data 22.06.2015, în jurul orei 06.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Chilia au acţionat pe lacul Bogdapostre unde au oprit pentru control o ambarcaţiune cu motor în care se aflau cetăţenii români G.V. de 31 de ani şi A.N. de 58 de ani, domiciliaţi în judeţul Tulcea.
În urma controlului au fost descoperite 37 plase tip setcă monofilament, în lungime de 1.467 metri, precum şi cantitatea de 86 kilograme peşte din speciile caras, somn şi ştiucă.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele de pescuit, precum şi cantitatea de peşte care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, iar pe bărbaţii în cauză îi cerceteată pentru săvârşirea infracţiunilor de „pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii