Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:49 23 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Buletin informativ 07.08.2015

ro

07 Aug, 2015 12:57 719 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Autoturisme căutate în Spania, descoperite de poliţiştii de frontieră constănţeni
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa, au depistat în municipiul Constanţa un autoturism declarat furat de autorităţile din Spania.
De asemenea, în P.T.F. Negru Vodă a fost identificat un alt autoturism furat din Spania, pe care o familie din R. Moldova încerca să-l introducă în ţară.
 
• În data de 06.08.2015, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în cooperare cu poliţişti din cadrul I.P.J. Constanţa – Compartimentul Furturi Auto, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, în urma căreia au identificat, în municipiul Constanţa, un autoturism marca Seat Ibiza, despre care deţineau informaţia că este căutat în vederea confiscării.
Verificările au stabilit că autoturismul în cauză este căutat de autorităţile din Spania, fiind declarat furat din data de 31.07.2015, iar în România este deţinut de cetăţeanul român P. EUGEN, în vârstă de 41 de ani.
Persoana în cauză, domiciliată în municipiul Constanţa, a declarat că a cumpărat autoturismul, fără a cunoaşte faptul că acesta figurează ca fiind furat.
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autoturismul, evaluat la aproximativ 10.000 de euro, la sediul Gărzii de Coastă în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „tăinuire”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 1 din Noul Cod Penal.
 
• În aceeaşi zi, în jurul orei 15.00, în P.T.F. Negru Vodă s-au prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţenii din R. Moldova P. OLEG, în vârstă de 51 de ani,  A.P. RENATA, de 42 ani, însoţiţi de fiul lor minor, care călătoreau cu un autoturism marca Citroen model Xsara Picasso cu numere de R. Moldova.
După verificările în bazele de date, poliţiştii de frontieră români l-au înformat pe cetăţenul moldovean că autoturismul în cauză figurează ca fiind furat din Spania, din data de 18.12.2012.
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autoturismul, evaluat la aproximativ 4.400 de euro, la sediul S.P.F. Negru Vodă pentru continuarea cercetărilor şi au întocmit dosar pentru săvârşirea infracţiunii de „furt”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228, alin. 1 din Codul Penal.
 
Transport ilegal de peşte în zona Cernavodă
 
  Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând doi cetăţeni români care transportau, cu un autoturism, cantitatea de 38 kilograme peşte fără documente legale.
 
În data de 06.08.2015, în jurul orei 13.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cernavodă au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Opel în care se aflau cetăţenii români C. DĂNUŢ de 50 de ani şi V. GEORGE de 52 de ani.
În urma verificărilor, în autoturism au fost descoperiţi trei saci din plastic încărcaţi cu 38 kilograme peşte din speciile somn, ştiucă şi caras, pentru care cei doi bărbaţi, domiciliaţi în judeţul Ialomiţa, nu au putut prezenta documente de provenienţă şi transport.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte care a fost predată la o societate comercială de profil, conform procedurilor legale, iar persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,deţinerea sau transprotul fără documente legale a peştelui”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 64, lit. h din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii