Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoturism de lux BMW X5 căutat în Italia, descoperit în Constanţa

ro

14 May, 2015 10:51 1014 Marime text
În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.
 
Autoturism de lux BMW X5 căutat în Italia, descoperit în Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în municipiul Constanţa un autoturism de lux marca BMW model X5, declarat furat de autorităţile din Italia, pe care un cetăţean român îl achiziţionase fără a cunoaşte faptul că acesta era căutat în vederea confiscării.
 
În data de 14.05.2015, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Constanţa, în cooperare cu poliţişti din cadrul Compartimentului Furturi Auto al I.P.J. Constanţa, au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii traficului internaţional cu autoturisme furate, în urma căreia au identificat, în municipiul Constanţa, un autoturism de lux marca BMW model X5 despre care deţineau informaţii că este căutat în vederea confiscării.
La volanul autoturismului oprit în trafic se afla cetăţeanul român S.M.T, în vârstă de 34 de ani, domiciliat în municipiul Constanţa, care a declarat faptul că este proprietarului bolidului de lux.
Condus la sediul Gărzii de Coastă pentru verificările specifice, conducătorul auto a declarat că a intrat în posesia autoturismului în urma unui schimb de autovehicule, plus o sumă de bani pe care a plătit-o în rate unui alt cetăţean român, fără a cunoaşte faptul că autoturismul achiziţionat este declarat furat.
Poliţiştii de frontieră au indisponibilizat autoturismul în cauză, declarat furat de autorităţile din Italia din data de 16.09.2011 şi evaluat la aproximativ 30.000 de euro, în vederea continuării cercetărilor şi au întocmit în cauză dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de „tăinuire”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 270, alin. 1 din Noul Cod Penal.
 
Transport ilegal de peşte şi pescuit neautorizat pe fluviul Dunărea
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, identificând un cetăţean român care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 35 kilograme peşte fără documente justificative şi un altul care pescuia pe fluviul Dunărea, în perioada de prohibiţie, cu plase tip comercial în lungime de 100 de metri.
 
• În data 13.05.2015, în jurul orei 12.10, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Isaccea au oprit pentru control, în zona de competenţă, un autoturism marca Renault înmatriculat în judeţul Vaslui şi condus de cetăţeanul român A.O., în vârstă de 34 de ani, care transporta cantitatea de 35 kilograme peşte din specia scrumbie fără documente justificative.
 
• În aceeaşi zi, în jurul orei 18.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cernavodă l-au identificat pe cetăţeanul român G.D., în vârstă de 33 ani, care pescuia pe malul fluviului Dunărea cu trei plase din aţă în lungime de aproximativ 100 de metri.
 
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte care a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale, precum şi plasele de pecuit, iar pe bărbaţii în cauză, domiciliaţi pe raza judeţelor Vaslui şi Constanţa, îi cerceteată pentru săvârşirea infracţiunilor de „deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte”, respectiv „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice în perioada de prohibiţie şi în zonele de protecţie” şi „utilizarea de către persoane neautorizate a uneltelor de pescuit tip comercial”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.
 
Peste o tonă de fier vechi confiscată în Portul Constanţa
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Portul Constanţa un cetăţean român care transporta, cu un autoturism, cantitatea de 1.300 kilograme deşeuri feroase fără documente justificative.
 
 În data de 14.05.2015, în jurul orei 14.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au oprit pentru control, în zona porţii de acces numărul 6 în Portul Constanţa, un autoturism marca Mitsubishi înmatriculat în Constanţa şi condus de cetăţeanul român M.D., în vârstă de 46 de ani.
În urma controlului, în autoturism a fost găsită cantitatea de 1.300 kilograme deşeuri feroase, pentru care conducătorul auto, domiciliat în judeţul Tulcea, nu a putut prezenta documente justificative.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de fier vechi conform procedurilor legale şi l-au sancţionat contravenţional pe conducătorul auto cu suma de 500 de lei conform Legii 12/1990 republicată.
 
 
Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
 
Agent-şef adjunct de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii