Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:18 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ trei kilograme de bijuterii nedeclarate, descoperite în P.T.F. Ostrov

ro

10 Mar, 2016 11:53 759 Marime text
Aproximativ trei kilograme de bijuterii nedeclarate, descoperite în P.T.F. Ostrov
                   
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat în P.T.F. Ostrov un cetăţean ucrainean, şofer al unui autocamion, care a încercat să introducă ilegal în România cantitatea de aproximativ trei kilograme de bijuterii confecţionate dintr-un metal galben şi alb, presupus a fi aur şi argint, fără documente legale.
 
În data de 10.03.2016, în jurul orei 03.00, în P.T.F. Ostrov, judetul Constanta, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor specifice cetăţeanul ucrainean P.O., în vârstă de 36 de ani, conducător al unui autocamion cu numere de R. Ucraina, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, produse textile din Turcia pentru o societate comercială din Ucraina.
În urma controlului efectuat, poliţiştii de frontieră au descoperit, în interiorul cabinei conducătorului auto, ascunse în trei pachete învelite în folie de plastic, aproximativ 900 de bucăţi bijuterii, toate confecţionate dintr-un metal argintiu şi galben, presupus a fi aur şi argint  (brăţări, inele, lănţişoare, medalioane, cercei, coliere şi un ceas), în greutate de aproximativ trei kilograme, pe care cetăţeanul ucrainean nu le declarase la intrarea în România.
Bărbatul nu a putut prezenta documente de provenienţă pentru bijuterii şi a declarat că le-a primit de la un cetăţean turc, în oraşul Istanbul, pentru a le transporta în R. Ucraina.
Poliţiştii de frontieră au ridicat bijuteriile în vederea confiscării, conform procedurilor legale, urmând a fi predate spre expertizare la Trezoreria Municipiului Constanţa. De asemenea, l-au amendat pe cetăţeanul ucrainean cu suma de 5.000 lei conform art. 18 din O.U.G. 190/2000 republicată.
 
Aproximativ o tonă de motorină confiscată la Cernavodă
 
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în zona de competenţă a S.P.F. Cernavodă, pe malul Dunării, un cetăţean român care deţinea cantitatea de 950  litri produs petrolier fără documente justificative.
 
 În data de 09.03.2016, în jurul orei 21.40, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Cernavodă au descoperit în zona de competenţă, pe malul Dunării, cinci butoaie din tablă încărcate cu 950 litri de produs petrolier cu miros specific de motorină.
În apropierea locului a fost identificat cetăţeanul român H.B.A., în vârstă de 31 de ani, domiciliat în judeţul Constanţa, care a declarat că a descoperit întâmplător butoaiele pe malul Dunării.
Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cei 950 de litri de produs petrolier, cu o valoare de aproximativ 4.000 lei, conform procedurilor legale şi existând suspiciuni în privinţa provenienţei au întocmit în cauză lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228, alin. 1 Codul Penal.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii