Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:12 18 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambarcaţiune cu 54 de migranţi din Orientul Mijlociu, interceptată de poliţiştii de frontieră români în Marea Neagră

ro

24 Jul, 2014 11:58 749 Marime text
În data 23.07.2014, în jurul orei 12.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului la Marea Neagră – SCOMAR, au identificat o ambarcaţiune suspectă în Marea Neagră, fără pavilion arborat, la aproximativ 18 mile marine travers de plaja din Vama Veche, în zona de patrulare comună româno-bulgară, care se apropia de apele teritoriale ale României.
Imediat, Garda de Coastă a dispus de urgenţă efectuarea unei misiuni cu nava MAI 1105 „Ştefan cel Mare”, aflată în misiune pe Marea Neagră, pentru identificarea şi supravegherea ambarcaţiunii suspecte.
Ambarcaţiunea şi-a continuat drumul, a intrat în apele teritoriale ale României, ocazie cu care s-a stabilit că la bordul acesteia se află un număr mare de persoane care au solicitat sprijinul poliţiştilor de frontieră.
Drept urmare, poliţiştii de frontieră au declanşat procedurile specifice pentru o misiune de salvare pe mare.
Persoanele în cauză, 34 de bărbaţi, 5 femei şi 15 minori, au fost transbordate pe nava MAI 1105 şi conduse la sediul Grupului de Nave Constanţa, unde au ajuns în cursul acestei nopti.
Poliţiştii de frontieră români vor continua cercetările în acest caz.

Imagini video vor fi  disponibile pe site-ul www.politiadefrontiera.ro

Purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă
Agent principal de poliţie
Marius Ovidiu NICULESCU

Ti-a placut articolul?

Comentarii