Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:31 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

World Vision România – Biroul Zonal Constanţa în parteneriat cu Asociaţia Civicum Voluntaris lansează proiectul „vreau să-ţi spun povestea mea”

ro

26 Mar, 2014 19:20 1606 Marime text
World Vision România – Biroul Zonal Constanţa în parteneriat cu Asociaţia Civicum Voluntaris lansează proiectul „vreau să-ţi spun povestea mea”, sprijinit de Fundația pentru Comunitate și MOL România prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor.  Proiectul este in valoare de 22.400 de lei.
 
Scopul proiectului il constituie  reabilitarea psiho-socială a copiilor cu diagnostice de boli cronice şi dizabilităţi care induc handicap, din segmentul de vârstă 7 – 17 ani, prin implicarea în activităţi dedicate, care le oferă posibilitatea de a exprima liber şi de a face cunoscute propriile trăiri, prin transpunerea lor sub forma unei poveşti în care personajul principal, un animăluţ ales şi considerat ca fiind reprezentativ pentru propria persoană, va prelua încărcătura emoţională transformând-o în mesaj creativ exprimat prin piesa de teatru.
 
Grupul ţintă al proiectului este format din 18 copii din comuna Corbu, judeţul Constanţa, cu diagnostice de dizabilităţi care induc handicap, din segmentul de vârstă 7 – 17 ani. Segmentul de vârstă ales se referă la cunoştinţele suficiente care să permită copiilor exprimarea în scris.
 
                                                                            
Activităţi care definesc obiectivul proiectului
 
  • Vizită de o zi a copiilor din grupul ţintă, în compania animalelor din Complexul Muzeal de Ştiinte ale Naturii Constanţa.
  • Şedinţe de consiliere psihopedagogică a copiilor din grupul ţintă.
  • Scrierea poveştilor prin care se realizează transferul până la suprapunere, a trăirilor individuale şi profunde ale fiecărui copil din grupul ţintă, către personajul ales al poveştii sale.
  • Jurizarea şi selecţia celor mai frumoase trei poveşti, de către specialişti.
  • Selecţia şi transformarea în piese de teatru a celor mai frumoase trei poveşti, spre a fi jucate pe scena Teatrului pentru copii şi tineret „Căluţul de mare” din Constanţa.
  • Premierea celor mai frumoase trei poveşti în cadru festiv, la premiera piesei câştigătoare.
Durata de implementare a proiectului: 31 ianuarie – 31 august.
 
Persoane de contact: Gabriela Carp  şi Andrei Şeitan, responsabili de proiect din partea celor doi parteneri, respectiv
  • World Vision România – Biroul Zonal Constanţa – tel. 0731/444.671, e-mail: Gabriela_Carp@wvi.org
  • Asociaţia Civicum Voluntaris – tel. 0723/520.558, e-mail: civicum.voluntaris.constanta@gmail.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii