Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:42 28 01 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prefectul minunat ţine numele la blat

ro

27 Jun, 2013 12:44 423 Marime text
Fundaţia Mişcarea Populară – filiala Constanţa cere din nou prefectului judeţului Constanţa să respecte legile şi să facă publice numele incompatibililor din administraţia locală, nume pe care a arătat că le cunoaşte. În caz contrar, Mişcarea Populară îşi rezervă dreptul de a face publice cazurile pe care le-a identificat şi de a sesiza Agenţia Naţională de Integritate (ANI) în locul prefectului care nu îşi face datoria prevăzută de lege.
 
În data de 3 iunie a.c. am depus la registratura prefecturii cererea de informaţii publice cu numărul 7744, în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, solicitând situaţia completă a persoanelor care deţin funcţii de primar, viceprimar sau preşedinte de consiliu judeţean şi se află în situaţie de incompatibilitate, similară cu cea a primarului eliberat din funcţie, Vasile Delicoti.
Conform legii, răspunsul la cerere ar fi trebuit să sosească în 10 zile, mai ales că Prefectul Eugen Bola a arătat în declaraţii făcute jurnaliştilor că a procedat la acţiunile pe care i le-am sugerat şi a identificat cazurile de incompatibilităţi (Bola: „Am comunicat la MAI că 40 de primari riscă să-şi piardă funcţiile”- 12 iunie 2013).
Îi amintim prefectului că nu este plătit din banii contribuabililor să se îngrijoreze pentru primarii incompatibili, ci trebuie să vegheze la respectarea legilor. De asemenea, datoria sa nu este să comunice Ministerului Administraţiei şi Internelor, ci să sesizeze Agenţia Naţională de Integritate, iar apoi să-i elibereze din funcţie pe cei incompatibili, aşa cum a procedat în cazul primarului Delicoti.
Constatând că prefectul, a cărui datorie este să vegheze la respectarea legalităţii, nu respectă legile, îl somăm:
- Să facă publice numele incompatibililor, răspunzând la cererea de informaţii publice pe care i-am adresat-o. În caz contrar vom acţiona în contencios administrativ pentru a-l obliga să respecte legea 544/2001.
- Să sesizeze ANI privind incompatibilităţile pe care le-a identificat şi să procedeze la eliberarea din funcţii a incompatibililor. În caz contrar, Mişcarea Populară va face publice cazurile pe care le cunoaşte, va sesiza ANI şi va formula plângere penală împotriva prefectului Eugen Bola, pentru abuz în serviciu.
 
Filiala Constanţa a Fundaţiei Mişcarea Populară
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii