Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:59 15 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ponta s-a spălat pe mâini de CFR Marfă

ro

26 Aug, 2013 16:37 790 Marime text
Domnul prim-ministru Victor Ponta a arătat încă o dată că este incapabil să îşi asume responsabilitatea pentru decizii majore. După 45 de zile de interimat al domnului Victor Ponta la Ministerul Transporturilor, contractul de privatizare a CFR Marfă a rămas tot nesemnat. Altfel spus, premierul s-a spălat pe mâini.
 
Domnul Victor Ponta ne-a obişnuit cu guvernarea la televizor, locul în care aruncă cu vorbe fără nicio acoperire în decizii concrete. La televizor se petrec toate faptele de vitejie ale cabinetului Victor Ponta. În viaţa de zi cu zi a românilor nu se întrevede însă nicio schimbare în bine.
 
Reamintim că privatizarea CFR Marfă, ca şi privatizarea Oltchim, au fost angajamente ale Guvernului României în faţa Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene, pentru eficientizarea companiilor de stat care produc pierderi. Domnul Ponta se plânge că nu are bani pentru investiţii, dar continuă să lase mari companii aflate în proprietatea statului să fie căpuşate şi să aducă o gaură de câteva miliarde la buget. Fiecare lună în care CFR Marfă, Oltchim, dar şi alte companii rămân în gestiunea clientelei politice înseamnă mai puţini bani în buzunarul românilor.
 
Rămâne încă o enigmă pentru români de ce domnul Ponta nu şi-a asumat răspunderea pentru „cea mai de succes privatizare” realizată de inculpatul condamnat Relu Fenechiu. Aşteptăm în continuare ca domnul Ponta să ne răspundă la această întrebare: ce e putred cu privatizarea CFR Marfă? Dacă primul-ministru nu poate face asta, poate va reuşi pupila tandemului PNL Antonescu-Mănescu, paraşutată într-o funcţie care îi depăşeşte cu mult competenţele şi experienţa în administraţie.
 
Eugen Tomac
Președintele Partidului Mișcarea Populară

Ti-a placut articolul?

Comentarii