Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
06:35 13 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Fundația Mișcarea Populară

ro

29 Jul, 2014 16:14 678 Marime text
Fundația Mișcarea Populară a depus marți, 29 iulie 2014, o sesizare penală la Parchetul General prin care solicită anchetarea in rem a unor presupuse fapte de abuz în serviciu comise în vara anului 2012 de un grup de politicieni, între care și premierul, în contextul demersurilor pentru suspendarea președintelui. Anunţul a fost făcut de preşedintele FMP, Cristian Diaconescu.
 
“Cerem Parchetului General să administreze probe în ceea ce priveşte o grupare de oameni politici care în vara anului 2012 au acţionat organizat şi premeditat, folosind mijloace ce au fost deturnate de la funcţionalitatea lor legală cu scopul de a obţine demiterea Preşedintelui României.”, a precizat Cristian Diaconescu.
 
Președintele FMP a amintit că, pe 3 iulie 2012, tot într-o zi de marți, erau înlocuiți Avocatul Poporului și președinții celor două Camere ale Parlamentului.
 
"Pe 10 decembrie 2013, ceea ce denumim marțea neagră, se punea în discuție amnistia și grațierea inclusiv pentru fapte de corupție, act normativ care și astăzi așteaptă în Parlament vremuri mai bune din punct de vedere politic pentru a fi aplicat. Scopul demersurilor politice din România și, evident, ținta viitorului președinte — dacă acesta, Doamne ferește!, va fi din zona de stânga — este adoptarea cât mai repede a acestui act normativ. Chiar înainte de deciziile ce urmează să fie luate în ceea ce privește reorganizarea sistemului judiciar", a mai declarat Cristian Diaconescu.
 
El a precizat că îi cheamă pe Mihai Răzvan Ungureanu şi Monica Macovei să se alăture acestei acţiuni a Fundaţiei Mişcarea Populară, arătând că ar fi un semn de consecvenţă din partea lor.
"Îi chem pe Mihai Răzvan Ungureanu, pe Monica Macovei, cei care în acea perioadă au fost alături de câţiva politicieni care au mai crezut în sistemul democratic din România să se alăture acestei acţiuni a Fundaţiei Mişcarea Populară. Ar fi din partea lor un semn de consecvenţă", a mai spus preşedintele FMP.
 
 Departamentul de Relaţii cu Presa
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii