Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:59 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corveta "Amiral Petre Barbuneanu “ revine din misiune - 04.05.2009

ro

04 May, 2009 19:16 986 Marime text

FORŢELE NAVALE ROMÂNE
COMANDAMENTUL FLOTEI
Compartimentul Relaţii Publice
www.navy.ro
Persoană de contact: Lt.cdor. Ion BURGHIŞAN tel. 0741 102701

Corveta "Amiral Petre Bărbuneanu “ revine din misiune

Corveta "Amiral Petre Bărbuneanu" va sosi de la exerciţiul maritim "BLACKSEA PARTNERSHIP 09" în portul militar Mangalia marţi, 5 mai, la ora 09.30. Exerciţiul s-a desfăşurat în apele teritoriale ale Turciei şi în cele internaţionale din Marea Neagră în perioada 26 aprilie – 04 mai a.c.
   Pe timpul exerciţiului, navele participante la "BLACK SEA PARTNERSHIP 09" au avut ca priorităţi exersarea procedurilor de luptă antiteroristă şi a celor de apărare împotriva navelor de suprafaţă, a aviaţiei inamice şi submarinelor, precum şi antrenamente pentru acţiuni în sprijinul păcii. De asemenea, s-au executat trageri reale de artilerie, exerciţii de căutare şi salvare pe mare, de comunicaţii, formaţii şi evoluţii navale.
Corveta "Amiral Petre Bărbuneanu" este comandată de
căpitan-comandorul Marian Rusu, iar comandant al marşului este comandantul Divizionului de Corvete, comandorul Ion Condur.
 
   Jurnaliştii interesaţi sunt aşteptaţi la intrarea în portul militar Mangalia, începând cu ora 09.00.
* * * * *
   BLACKSEA PARTNERSHIP este un exerciţiu naval, organizat anual în spiritul Parteneriatului pentru pace de Forţele Navale ale Turciei, în scopul îmbunătăţirii standardelor de interoperabilitate între Forţele Navale ale ţărilor riverane Mării Negre, prin participarea la operaţii şi exerciţii, inclusiv antrenamente în lupta împotriva terorismului.  

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii