Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cercetaşii marini din Constanta, la bordul navei şcoală „Mircea”

ro

22 Feb, 2013 14:33 2415 Marime text
Cercetaşii marini din Constanta, la bordul navei şcoală „Mircea”

    Nava scoala Mircea, simbolul traditiilor marinaresti, va fi gazda unui eveniment deosebit din viata tinerilor cercetasi marini din Constanta, sambata, 23 februarie, incepand cu ora 14.00.
    Cu prilejul Zilei Mondiale a Cercetasiei, sarbatorita la 22 februarie, cei mai tineri membri ai filialei locale a Organizatiei Naţionale Cercetasii Romaniei, vor rosti Promisiunea Cercetasului, ocazie cu care ei vor primi esarfa simbolica, în cadrul unei festivitati desfasurate la bordul navei.
    Acest moment marcheaza si inceputul unei colaborari intre Fortele Navale Romane si Centrul Local din Constanta al Organizatiei Nationale Cercetasii Româaiei.
    Marina Militara isi propune sa ofere, prin aceasta cooperare, modele de viata copiilor si tinerilor, uniti de ideea de a face in fiecare zi o fapta buna, oricat de neinsemnata ar parea ea.

***
    Cercetasii din Romania sarbatoresc, anul acesta, 100 de ani de activitate. Centrului Local din Constanta al Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei si-a propus, prin alegerea NS Mircea ca loc de rostire a Promisiunii Cercetasului, sa aduca un omagiu acestei nave si sa transmita tinerilor cercetasi cateva dintre calitatile pe care le au marinarii militari.
    Organizatia Nationala Cercetasii Romaniei, este membra cu drepturi depline a Organizatiei Mondiale a Miscarii Cercetasesti. Primele patrule de cercetasi si-au inceput activitatea in Romania, in anul 1913.

    Compartimentul informare si relatii publice



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii