Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă şansă pentru persoanele vulnerabile din Regiunea Sud-Est

ro

23 Mar, 2015 12:23 1690 Marime text
Agenţia Naţională Antidrog, împreună cu partenerii săi din proiectul „Egalitate pe piața muncii! - Proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile” organizează, în data de 24 martie 2015, la Constanța, seminarul de informare cu tema „O nouă şansă pentru persoanele vulnerabile din Regiunea Sud-Est”.

Obiectivul evenimentului este de a promova principiile de egalitate de şanse în rândul angajatorilor şi ONG din judeţul Constanţa, în scopul facilitării incluziunii profesionale a persoanelor din grupurile vulnerabile vizate în proiect: persoane de etnie romă, cu dizabilități, dependente de substanțe interzise și tineri de peste 18 ani care părăsesc sistemul de proiecție a copilului.
 
La eveniment vor lua cuvântul persoane din grupurile vulnerabile care au invins prejudecățile și au dezvoltat cariere de succes, precum și membri ai instituțiilor publice și ONG implicate in sprijinirea reintegrării sociale și profesionale a acestora:
 
- Adrian Gămălie, consilier pe problemele romilor în cadrul Prefecturii Constanța
- Radu Vasile, reprezentant al Asociației Nevăzătorilor din Constanța
- Liviu Marin, reprezentant al Fundației RHM - Ro Constanța
- Laura Elena Secu, profesor, psiholog în cadrul Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională Constanța
- Arghirescu Adriana, GM Work Team România
 
Moderatorul evenimentului va fi doamna Carmen Grigor, reprezentant Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța.
 
La eveniment vor mai participa angajatori, reprezentanți ai grupurilor vulnerabile vizate în proiect, ai instituțiilor publice cu atribuţii în consilierea şi angajarea persoanelor din grupurile vulnerabile, precum şi reprezentanţi ai Beneficiarului şi ai partenerilor proiectului.
 
DESPRE PROIECT: Proiectul îşi propune să încurajeze angajatorii din diverse domenii de activitate să integreze în echipele profesionale persoane aparţinând grupurilor de etnie romă, celor cu dizabilităţi şi persoanelor dependente de droguri. Pentru atingerea acestui obiectiv, proiectul vizează calificarea unui număr de 700 persoane din categoriile vulnerabile. Beneficiarul proiectului este Agenţia Naţională Antidrog, in parteneriat cu : Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 1, Bucureşti (DGASPC S1), Romani Criss – Centrul romilor pentru intervenţie socială şi studii, Fundaţia de Sprijin Comunitar, Asociaţia TRANSCENA, Arhiepiscopia Tomisului, Agenţia Naţională pentru Romi, LOOP Operations şi Faxmedia Consulting.
 
Evenimentul este realizat în cadrul proiectului POSDRU 165/6.2/S/140936, „Egalitate pe piata muncii! - Proiect pilot pentru sprijinirea persoanelor vulnerabile″cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii