Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:00 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comitetul Județean al Părinților Constanța sărbătorește Ziua Mondială a Educației

ro

04 Oct, 2018 19:27 1769 Marime text
5 octombrie, ziua care marchează celebrarea educației la nivel internațional, aparține, în egală măsură, tuturor celor implicați în procesul educațional, deopotrivă învățători, profesori, cadre auxiliare și părinți! Fiecare din aceștia are o influență decisivă în definirea și formarea copiilor noștri! Iar, datoria pe care o avem față de ei, indiferent ce rol jucăm în viața copiilor, este să le oferim oportunitatea de a evolua fiecare la nivel individual, de-a le crea spațiul necesar pentru a crește oameni mari puternici, echilibrați și altruiști!

În acest spirit a fost înființat Comitetul Județean al Părinților Constanța, ca parte integrantă a Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți. Astfel, și județul nostru deține o structură organizată care să lucreze în beneficiul și interesul copiilor și a părinților.

C.J.P. Constanța are rolul de a:
  • Organiza, sprijini, dezvolta și desfășura activități sociale în domeniul promovării drepturilor și intereselor legitime ale părinților și copiilor în relația partenerială școală-elevi-părinți;
  • Realiza un climat social propice dezvoltării capacităților educațional-culturale, implicării în campanii dedicate sănătății fizice și psihice a copiilor, la stimulării și ocrotirii populației de vârstă școlară preuniversitară și a părinților;
  • Realiza unui parteneriat educațional în scopul modernizării, eficientizării și îmbunătățirii continue a procesului din învățământ;
  • Implica și dezvolta parteneriate cu comunităție locale și de afaceri în dezvoltarea de programe educaționale inovatoare.Astfel, primul proiect asumat integral de C.J.P. Constanța este cel privitor la siguranța copilului în mediul din și de jur-împrejurul unităților de învățământ, lucru care presupune nu doar controlul și securizarea spațiului fizic al unității de învățământ, ci și drumul copiilor catre aceasta, fluidizarea traficului în orele de începe a școlii în perimetrele înconjurătoare, restricționarea accesului persoanelor nelegitimate în școli și altele.

În acest sens, se va semna curând un parteneriat între C.J.P. Constanța și toate acele instituții care joacă un rol determinant în ce privește siguranța copiilor noștri, parteneriat prin care obligăm aceste instituții să identifice soluții și să le aplice, fiecare în conformitate cu propriul statut!

Este dreptul copiilor noștri să fie educați, iar acest proces complex să se desfășoare într-un mediu optim dezvoltării lor armonioase, un mediu sigur, confortabil și potrivit vârstei fiecăruia din ei!
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii