Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marea nostra Revista ligii navale romane

ro

16 May, 2010 22:43 1492 Marime text

Din 15 mai 2010 Liga Navala Romana are pentru prima oara de la reluarea activitătii un presedinte provenit din cadrele active ale marinei civile.

In data de 15 mai 2010, la Cercul Militar din Bucuresti, a avut loc Adunarea Generala Anuala a Ligii Navale Romane (LNR).

Plenul Adunarii a decis completarea Consiliului Director National cu urmatorii membri: Comandant de Cursa Lunga Paul Branza, Comandant de Cursa Lunga Alexandru Mezei, Comandant de Cursa Lunga Jorj Unciuleanu, Contraamiral ing. Ioan Chiril, Comandant de Cursa Lunga Dan Ichim, Comandant de Cursa Lunga Laurentiu Mironescu.

In aceeasi zi, Consiliul Director National a ales presedintele Consiliului si al Ligii Navale Romane in persoana CLC Laurentiu Mironescu, câcistigator cu 18 voturi din 33 exprimate, mai multe decât contracandidatul său contraamiralul (r) ing. Ioan Chiril.

Infiintata in 1928 la data de 8 martie, Liga Navala Romana este o asociatie de utilitate publica al carei scop este promovarea intereselor Romaniei pe ape si cultivarea in rindul populatiei si in special tinerilor a atasamentului fata de marina si activitatile marinaresti, popularizarea Marinei Romane si a traditiilor sale si dezvoltarea culturii marinaresti.

In anul 1949 a fost obligata de regimul comunist să-şi înceteze activitatea. Liga Navala Romana şi-a reluat activitatea in 1990, şi timp de 20 de ani a fost condusa de presedinti, ofiţeri de Marină militara (primii doi au lucrat şi în Marina civilă).

Domnul Laurentiu Mironescu, in virsta de 42 de ani, in prezent director de programe la Centrul de Perfectionare al Marinei Civile, este Comandant de cursa lunga din 1997. Fost director general al Portului Constanta si deputat, domnul Mironescu a fost in perioada 2004 - 2008 membru al Adunarii Parlamentare pentru Consiliul Europei si a elaborat rezolutia Parlamentului European cu privire la situatia mediului inconjurator din Marea Neagra si de incetare a lucrarilor pe canalul Bâstroe.

Redactor-şef
George Petre,
contraamiral (r)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii