Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Iluzia. Erou şi antierou în crizele economice de Andrei Hrebenciuc

ro

10 Nov, 2010 13:57 2441 Marime text
iluzia-erou-si-antierou-in-crize-0.jpgVineri, 19 noiembrie 2010, ora 17:00 - la Târgul de carte Gaudeamus, din incinta Complexului Expoziţional ROMEXPO, Editura Corint, parte componentă a Grupului Editorial Corint, vă invită la lansare.

Vor prezenta Prof. univ. Moisa Altar, Prof. univ. Dinu Marin.

Miercuri, 24 noiembrie 2010, ora 18:00 - lansare la Diverta Luceafărul din Bacău.

Vineri, 26 noiembrie 2010, ora 18:00 - lansare la Diverta Universităţii din Cluj.

Autorul analizează societatea actuală din perspectiva crizelor economice prin care, periodic, aceasta a trecut, încercând să găsească „vinovaţii" care au declanşat perioadele de recesiune prin care a trecut şi trece omenirea. De la criza bulbilor de lalea, la cea din anii '30 şi până la criza actuală, situaţii aparent imprevizibile şi nesesizabile pe piaţa economică au dus la prăbuşiri spectaculoase ale indicilor de bursă. Iluzia bogăţiei care i-a sedus pe mulţi investitori a generat o continuă creştere economică - în viziunea autorului - , eroul crizelor, a transformat piaţa financiară într-un colos distructiv, un real antierou capabil să aducă haos şi incertitudine în sistem.

În finalul cărţii, autorul pledează pentru necesitatea ca ştiinţele economice să traseze mai responsabil - prin studiile întreprinse - direcţiile de urmat, pentru ca oamenii să nu se mai lase seduşi de tendinţele pieţelor financiare.

Cartea se adresează unui public nespecializat, dar interesat de aspecte ce compun mecanisme ale vieţii economice financiare.

ISBN: 978-973-135-589-4

Format: 13 x 20 cm

Număr de pagini: 240

Preţ: 34,90 lei

Concurs cu bursă!

Odată cu lansările ce îi vor fi dedicate volumului se va anunţa şi începutul concursului pentru bursa oferită de autor. Andrei Hrebenciuc va dona, sub forma unei burse de merit, toţi banii proveniţi din drepturile de autor asupra volumului. Cei care doresc să participe la acest concurs trebuie să se înscrie, începând cu data de 17 noiembrie 2010, pe site-ul editurii Corint, www.edituracorint.ro, şi să trimită la adresa iluzia@edituracorint.ro o scrisoare de motivaţie şi un eseu cu tema Iluzia capitalismului în România.

Fiecare generaţie are tinerii săi curajoşi, care vor să îşi facă auzite ideile, aspiraţiile şi soluţiile pentru rezolvarea diferitelor crize. Andrei Hrebenciuc este unul dintre aceşti oameni, iar Iluzia. Erou şi antierou în crizele economiceeste o carte care vă va pune pe gânduri...

Andrei Hrebenciuc este în prezent preparator universitar, doctorand în cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti unde predă microeconomie, macroeconomie şi economie europeană. Cu o experienţă bogată de cercetare în funcţionarea politicilor economice la nivel european şi în abordările internaţionale asupra teoriilor de creştere economică sustenabilă, face momentan parte din echipa de management al unui proiect de anvergură cu finanţare europeană, din domeniul universitar.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii