Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:40 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua aniversară a Direcţiei Generale Anticorupţie

ro

30 May, 2012 19:06 2106 Marime text

Direcţia Generală Anticorupţie din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor aniversează anul acesta şapte ani de la înfiinţare, perioadă în care s-a consolidat ca instituţie pregătită să acţioneze profesionist în scopul asigurării integrităţii profesionale şi credibilităţii tuturor angajaţilor M.A.I.

Direcţia Generală Anticorupţie a fost înfiinţată în baza Legii nr.161 din 30.05.2005 şi este structura specializată a Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului ministerului.

Crearea acestei direcţii a fost susţinută de către Uniunea Europeană, prin acordarea de asistenţă din partea unor specialişti din Marea Britanie şi Spania, prin Programul PHARE 2002.

Principalele atribuţii ale Direcţiei Generale Anticorupţie sunt:

- întreprinde măsuri specifice pentru investigarea infracţiunilor de corupţie săvârşite de personalul MAI;

- primeşte şi soluţionează plângerile/petiţiile cetăţenilor;

- îndeplineşte activităţi de poliţie judiciară, conform legii;

- organizează şi îndeplineşte activităţi de testare a integrităţii personalului MAI;

- desfăşoară activităţi de prevenire a corupţiei;

- elaborează analize de risc în domeniu şi propune măsuri procedurale de remediere a situaţiilor identificate.

Pentru a oferi cetăţenilor o modalitate directă de sesizare a infracţiunilor de corupţie săvârşite de personalul MAI, a fost înfiinţată linia telefonică gratuită 0800.806.806.

La nivelul judeţului Constanţa, funcţionează Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, structura teritorială a Direcţiei Generale Anticorupţie, care desfăşoară activităţi specifice, potrivit competenţelor conferite de lege, la nivelul judeţului.

Persoanele care doresc să sesizeze fapte de corupţie săvârşite de lucrătorii Ministerului Administraţiei şi Internelor se pot prezenta la sediul Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, din municipiul Constanţa, al. Zmeurei, nr. 3, sau pot suna la tel. 0241- 647495.

De asemenea, la sediul Instituţiei Prefectului Constanţa, în fiecare miercuri, între orele 12,00 - 15,00, cetăţenii sunt primiţi în audienţă de reprezentanţii D.G.A. - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa

Astăzi, 30.05.2012, în scopul popularizării Zilei Direcţiei Generale Anticorupţie, precum şi pentru informarea cetăţenilor cu privire la necesitatea existenţei unui parteneriat permanent în lupta împotriva corupţiei, Direcţia Generală Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, cu sprijinul Instituţiei Prefectului şi al Gărzii de Coastă Constanţa, diseminează flyere ce conţin mesaje anticorupţie, în rândul cetăţenilor care tranzitează punctele de frontieră aflate în raza de competenţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii