Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:54 19 02 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat SJACT - Miercuri, 12 Octombrie 2011

ro

12 Oct, 2011 17:00 1299 Marime text

Ieri, 11 octombrie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au desfăşurat o acţiune de prindere în flagrant a unui cadru didactic de la un liceu din municipiul Medgidia care a pretins şi primit suma de 300 lei de la mama unei eleve, pentru a o favoriza în obţinerea unui certificat de competentă profesională şi a promova examenul la sfârşitul clasei a XII-a. Acţiunea a beneficiat de sprijinul tehnic al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă şi informativ al I.P.J. Constanţa,

În fapt, în cursul lunii septembrie, profesoara M.E. i-a pretins în mai multe rânduri elevei C.C. fiica denunţătoarei C.D., suma de 300 lei, pentru a-i întocmi acesteia proiectul la specialitatea contabilitate necesar elevei la finalul clasei a XII-a, pentru a obţine un certificat de competentă profesională în specialitatea contabilitate şi pentru a o declara „admis" în urma verificării proiectului de către comisia de specialitate.

La data de 10.10.2011, profesoara a abordat-o pe elevă reproşându-i că nu i-a adus încă banii, ameninţând-o că, dacă în cursul zilei de 11 octombrie a.c., nu îi va aduce suma stabilită, nu se va putea prezenta la examenul de bacalaureat.

Precizăm că eleva face parte dintr-un grup de 18 elevi cărora profesoara le-a promis că le realizează proiectele, favorizându-i totodată şi în cursul anului la materia contabilitate. Dintre toţi aceşti tineri, numai 2 nu au oferit suma solicitată de profesoară, respectiv C.C. şi o altă elevă.

După depunerea denunţului de către mama elevei, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie - Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa sub coordonarea procurorului desemnat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, au organizat flagrantul, profesoara M.E. fiind prinsă în timp ce primea suma de 300 lei.

Celei în cauză i s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, faptă prevăzută şi pedepsită de 257 C.p., rap la art. 6 din Lg. 78/2000, fiind reţinută pentru 24 de ore, urmând ca astazi să fie prezentată instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Ti-a placut articolul?

Comentarii