Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:23 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3582/2013 privind organizarea activităţii de administrare a contribuabililor mijlocii

ro

02 Dec, 2013 12:43 1742 Marime text
Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi aduce la cunostinţa contribuabililor că, în Monitorul Oficial al României nr. 728 din 26 noiembrie 2013 a fost publicat Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 3582/2013 privind organizarea activităţii de administrare a contribuabililor mijlocii.

Începand cu data de 1 ianuarie 2014, administraţiile judeţene ale finanţelor publice si D.G.R.F.P. Bucureşti prin Administraţia fiscală pentru contribuabili mijlocii, administrează contribuabilii, persoane juridice române, cu excepţia instituţiilor publice, care au domiciliul fiscal în raza teritorială a judeţelor sau a municipiului Bucureşti, denumiţi in continuare contribuabili mijlocii, inclusiv entităţile rezultateîin urma divizării ori a fuziunii cu alţi contribuabili şi sucursalele contribuabililor persoane juridice străine care îşi desfăşoară activitatea pe teritoriul României şi îndeplinesc criteriile de selecţie.
În categoria contribuabililor mijlocii intra şi contribuabilii nerezidenţi pentru care contribuabilii mijlocii au calitatea de reprezentanţi sau reprezentanţi fiscali.
Criteriile de selecţie a contribuabililor mijlocii sunt urmatoarele:
A. Criteriul de bază, denumit şi criteriul valoric agregat, este rezultatul agregarii a 2
indicatori, în urmatoarele proporţii:
– volumul obligaţiilor fiscale datorate, declarate de către contribuabili- 50 %;
- cifra de afaceri raportată în situaţiile financiare îincheiate la data de 31 decembrie a anului anterior celui în care se face actualizarea -50 %.
Prin excepţie, contribuabilii în inactivitate temporară înscrisă în registrul comerţului, precum şi cei declaraţi inctivi nu vor fi selectaţi drept contribuabili mijlocii.
B. Criteriul insolvenţei: sunt contribuabili cu domiciliul fiscal pe raza fiecarui judeţ, aflaţi sub incidenţa Legii nr. 85/2006, privind procedura insolvenţei, cu modificările şi completările ulterioare, care au creanţe fiscale totale, respectiv creanţe fiscale înscrise la masa credală, cât şi acumulate ulterior deschiderii procedurii insolvenţei, mai mari de 3 milioane lei.
Listele contribuabililor mijlocii şi a sediilor secundare se întocmesc pâna la data de 30 noiembrie a fiecarui an, se aprobă prin ordin al preşedintelui A.N.A.F. şi se publică pe pagina de internet a M.F.P. –portalul A.N.A.F.
Până la data de 20 ianuarie a anului pentru care se realizează selecţia se va finaliza protocolul de predare-primire a dosarelor fiscale ale contribuabililor mijlocii şi ale sediilor secundare ale acestora.
Prezentul ordin intra în vigoare cu data de 1 ianuarie 2014, dată la care se abrogă prevederile O.P.A.N.A.F. nr. 2731/2010.

Expert principal DGRFP Galaţi Ganea Florentina
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii