Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția din Cluj a destructurat o grupare infracțională

ro

27 Aug, 2019 17:11 4730 Marime text

La data de 27 august, polițiști ai Brigăzide Combatere a Criminalității Organizate Cluj – Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat 8 percheziții  pe raza localităților Vișeu de Sus și Leordina, din județul Maramureș, pentru destructurarea unei grupări infracționalecare ar fi exploatat minori prin muncă forțată.
 
Opt bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 61 de ani, sunt bănuiți că, sub pretextul derulării unor activități educative privind recuperarea și reintegrarea socială a tinerilor, ar fi supus minori la munci epuizante, i-ar fi lipsit de libertate și le-ar fi interzis să ia legătura cu familiile, cu alte persoane ori cu autoritățile.
 
Astăzi, au fost puse în executare nouă mandate de percheziții domiciliare și 3 mandate de aducere pentru cei în cauză, doi dintre aceștia fiind cetățeni germani.
 
Totodată, au fost ridicate documente pentru probarea activității infracționale și sume de bani.
 
În prezent, patru minori și un major au fost încredințați spre instituționalizare temporară DGASPC Maramureș, urmând a fi clarificată situația tuturor minorilor.
 
Acțiunea s-a desfășurat cu suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale a Poliției Române.
 
De asemenea, la activități au participat jandarmi, iar un elicopter al Inspectoratului General de Aviație din cadrul MAI a survolat zona pe timpul acțiunii.
 
La data de 27 august 2019, DIICOT – Structura Centrală a preluat dosarul înregistrat la Biroul Teritorial Maramureș, având în vedere complexitatea cauzei și resursele tehnice, logistice și umane necesare aflării adevărului judiciar.

Sursă foto: Poliția Română
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii