Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:27 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT - Vineri, 19 Octombrie 2012

ro

19 Oct, 2012 22:41 1609 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Olt, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Olt, au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit din 28 de persoane, cunoscut sub denumirea de clanul „Brătianu", din Drăgăşani, judetul Vâlcea, specializat in savarsirea infractiunii de evaziune fiscală.

Membrii gruparii au obţinut beneficii financiare substantiale, utilizand un numar de peste 20 de societăţi comerciale, pentru efectuarea de operatiuni ilegale cu produse petroliere, zahar si ulei.

Astfel, ca mod de operare, invinuitii au derulat operaţiuni de import de produse petroliere (motorină, benzină, uleiuri) din Bulgaria, pe care le-au introdus si comercializat pe teritoriul României, fara plata taxelor si impozitelor aferente.

In acest scop invinuitii au întocmit documente false care sa ateste ca marfurile au fost fie returnate în Bulgaria, fie exportate în Ungaria, către diferite societăţi comerciale controlate de catre membrii gruparii.

In aceeasi modalitate, invinuitii au efectuat operatiuni comerciale cu cantitati insemnate de zahăr si ulei brut de floarea soarelui , pentru care în mod fictiv, se atesta că erau exportate, deşi, in realitate, marfurile erau procesate la diferite fabrici de pe teritoriul tarii şi ulterior produsul finit era comercializat in supermarket-uri din România.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infractionala depaseste suma de 10.000.000 de Euro.

In cauza sunt efectuate un numar de 12 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Olt şi Vâlcea, la locuintele invinuitilor precum si la sediile unor societati comerciale administrate de catre acestia.

La sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Olt vor fi conduse 21 de persoane în vederea audierii, urmand ca dupa finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de catre SRI.

Actiunea a fost efectuata cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul SIF Olt si lucratorilor din cadrul SPIR Olt si BMJ Olt.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii