Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:00 23 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT - Luni, 22 Octombrie 2012

ro

22 Oct, 2012 17:23 929 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Bacău au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Bărbieru Novac, B. A., Pasaşnicu Mihai, Haddad Abdulrahman şi Haddad Adbul El Sitar, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc, prev. de art. 7 alin.1, 3 din Legea 39/2003, art. 2 al. 1 şi art. 3 alin. 1 din Legea 143/2000.

În fapt, se reţine că inculpatul Bărbieru Novac, 47 de ani, lider al lumii interlope din Bacău, a constituit un grup infracţional organizat transfrontalier, la care au aderat şi alte persoane, acţionând pe raza municipiului Bacău şi a judeţului Constanţa, în scopul introducerii şi comercializării pe teritoriul României a unor cantităţi însemnate de droguri de risc - cannabis.

Drogurile proveneau din Grecia şi au fost introduse în ţară prin intermediul unei firme de transport internaţional de călători/colete.

Membrii grupării comercializau drogurile către consumatorii din municipiului Bacău şi din judeţul Constanţa, la preţul de 60 lei/gram.

În cauză au fost efectuate 4 percheziţii domiciliare, ocazie cu care a fost descoperită şi ridicată cantitatea de 500 grame cannabis.

La propunerea procurorilor D.I.I.C.O.T. instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor.

Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Bacău.

Ti-a placut articolul?

Comentarii