Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:38 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT - Joi, 07 Iunie 2012

ro

07 Jun, 2012 22:16 1120 Marime text

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Hunedoara efectuează 46 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Hunedoara, Cluj si in municipiile Bucuresti si Timisoara, in scopul destructurarii unei grupari infractionale specializate în traficul de droguri.

In cadrul acestei actiuni de amploare, procurorii DIICOT efectueaza cercetări fata de un număr 77 de învinuiţi, care comercializeaza in mod ilegal produse din categoria substanţelor etnobotanice cu efect halucinogen, precum si droguri de risc (cannabis) şi droguri de mare risc (ecstasy) catre consumatorii din judetul Hunedoara, cu predilectie elevi de liceu.

Liderii gruparii utilizau firme de curierat pentru transportul drogurilor de risc si de mare risc si a substantelor etnobotanice, ceilalti membri ai gruparii distribuind ulterior drogurile pe raza judetului Hunedoara.

La sediul D.I.I.C.O.T. au fost conduse 100 de persoane, invinuiti si consumatori, în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prev. de art.8 din Legea nr.39/2003, art.2 al.1, art.2 al.2, art.4 al.1 din Legea nr.143/2000, art.16 al.1 din Legea nr.194/2011.

Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia.

Suportul informativ a fost asigurat de către Directia Operatiuni Speciale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii