Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT - 29.09.2014

ro

29 Sep, 2014 15:20 1095 Marime text
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Biroul Teritorial Arad au dispus în data de 28 septembrie reținerea pentru 24 de ore a cetățeanului italian Vincenzo Romeo, pentru comiterea infracţiunilor  de deţinere de droguri de risc, scoatere din ţară de droguri de risc, fără drept, tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi uz de fals.

        Față de inculpatul Vincenzo Romeo (40 de ani) există suspiciunea rezonabilă că a comis infracțiunile pentru care împotriva lui a fost pusă în mișcare acțiunea penală.

        În fapt, în data de 27.09.2014, inculpatul a încercat să iasă din România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac cu o carte de identitate falsă. La verificarea bagajelor sale efectuată de o echipă mixtă de control, formată din polițiști de frontieră și ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad, a fost găsită  cantitatea de 2,5 kg de cannabis. Drogurile era disimulate în bagaje, 4 pachete fiind găsite în rucsacul inculpatului aflat sub scaunul din autocar, iar al cincilea pachet fiind găsit în bagajul de cală.

        În urma  verificării  făcute în cooperare cu autorități judiciare din Italia - țară pe teritoriul căreia a fost falsificat documentul de identitate, s-a stabilit că identitatea reală a inculpatului era cea din documentul falsificat prezentat polițiștilor de frontieră. Documentele reale ale inculpatului fuseseră reținute de autoritățile din Catania în urmă cu două săptămâni. Vincenzo Romeo are mai multe condamnări la activ pentru trafic de droguri, furturi și tâlhării, fapte cu violență.

        Inculpatul a fost prezentat Tribunalului Arad  cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Judecătorul de drepturi și libertăți a admis solicitarea DIICOT şi a dispus arestarea preventivă a inculpatului Vincenzo Romeo.

        Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de  Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii