Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:44 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - DIICOT II - 23 septembrie 2014

ro

23 Sep, 2014 15:18 892 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism –  Serviciul Teritorial Iași, împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul BCCO IAŞI şi SCCO SIBIU, au efectuat, în data de 22.09.2014, trei percheziţii domiciliare în vederea destructurării unei grupări infracţionale organizate, specializate în infracţiuni de trafic de droguri de risc (cannabis).     Procurorii DIICOT – ST Iaşi efectuează urmărirea penală cu privire la trei persoane - cetăţeni români, faţă de care la data de 22.09.2014 s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat faptă prevăzută de art. 367 alin. 1 şi 3 din Noul Cod Penal şi trafic de droguri de risc faptă prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea 143/2000, republicată ambele cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Noul Cod Penal.
     În cauză există suspiciunea rezonabilă că în primăvara anului 2014, inculpaţii R.L.N., M.I.R. şi M.D. au constituit un grup infracţional organizat, în scopul înfiinţării unei culturi de cannabis. Astfel, inculpatul R.L.N. s-a ocupat de obţinerea seminţelor de cannabis, după care împreună cu inculpatele M. I. R. şi M. D. au înfiinţat cultura de cannabis într-un lan de porumb situat pe terenul din spatele casei inculpatei M. D. din satul Cucova, com. Strunga, jud. Iaşi.
    Cultura a fost îngrijită de toţi trei, fiind atent supravegheată. De asemenea, inculpaţii R.L.N., M.I.R. şi M.D au stabilit ca la momentul ajungerii la maturitate să recolteze plantele pe care trebuiau să le usuce şi ulterior să le valorifice pe piaţa ilicită prin intermediul unor persoane neidentificate din mun. Sibiu.
    În cursul zilei de 22.09.2014, deoarece existau indicii că inculpaţii vor recolta plantele, s-a procedat la monitorizarea acestora.
    În aceste condiţii la data de 22.09.2014, orele 15.30, organele de poliţie din cadrul BCCO, în baza mandatelor de percheziţie domiciliară  au pătruns în imobilul situat în sat. Cucova, com. Strunga aparţinând inculpatei  M. D. şi i-au prins în flagrant pe inculpaţii R.L.N. şi M. I. R. în timp ce recoltau plantele de cannabis sativa.
    Cu ocazia efectuării percheziţiei domiciliare în podul casei au fost identificate 28 (douăzeci şi opt) de plante de canabis sativa.    
    De asemenea, pe terenul pe care fusese înfiinţată cultura de cannabis, au mai fost identificate un număr de  5 (cinci) plante de cannabis sativa.
    Procedându-se la cântărirea plantelor de cannabis rezultate din cultura înfiinţată de inculpaţii  R.L.N., M.I.R. şi M.D.  a reieşit cantitatea de 79,8 kg (masă bruta).
    Procurorii  D.I.I.C.O.T. – S.T. Iaşi au dispus măsura preventivă a reţinerii faţă de trei persoane, urmând a fi sesizat Tribunalul Iaşi cu propunere de arestare preventivă.
    Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul de Operaţiuni Speciale Iaşi.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii