Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:32 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa DIICOT - 27.11.2014

ro

27 Nov, 2014 12:20 1223 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul  Teritorial Buzău  împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului  de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău au efectuat în data de 26 noiembrie 3 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Buzău şi Ialomiţa, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional format din 5 persoane, specializat în  efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos şi fals informatic.

    În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna aprilie 2014,  numitul G.T. de 38 ani, persoană cu dublă cetăţenie (moldovean şi român), prin intermediul numiţilor M.L.S. de 41 ani, cetăţean român şi E.V. de  39 ani, persoană cu dublă cetăţenie (moldovean şi român),  au recrutat 13 cetăţeni români din judeţele Buzău, Ialomiţa şi Ilfov, pe care sub promisiunea obţinerii în mod facil a unor sume de bani,  i-au determinat să îşi deschidă conturi bancare la mai multe unităţi de pe teritoriul României.

    În aceste  conturi bancare erau virate sume de bani cuprinse între 3000 şi 10000 de Euro din conturile unor persoane ale căror carduri şi conturi bancare fusese anterior compromise prin activităţi de phising.

    Prin activitatea infracţională descrisă mai sus au fost prejudiciate mai multe persoane, atât fizice cât şi juridice din România, Germania şi Cehia, până în prezent prejudiciul fiind estimat la suma de aproximativ 45 000 euro.

    Procurorii D.I.I.C.O.T – BT Buzău au luat măsura reţinerii faţă de 4 persoane.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii