Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:51 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă D.I.I.C.O.T. 05.09.2014

ro

05 Sep, 2014 16:35 1106 Marime text
Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial(S.T.) Bucureşti împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au destructurat o grupare infracţională specializată în traficul ilicit de droguri de risc (cannabis) şi de mare risc (comprimate ecstasy).
Imagini - versiunea pentru download


     În datele de 04 şi 05 septembrie 2014, procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Bucureşti au dispus măsură preventivă a reţinerii pe o durata de 24 de ore faţă de şapte persoane: Chelaru Adrian (25 de ani), Burducea Silviu Anton (24 de ani), Soare Octavian (24 de ani), Popa Valentin (36 de ani), Păun Gabriel Răzvan (24 de ani), Tănase Cristian Robert (23 de ani) şi Niculae Andrei (23 de ani). Cei şapte inculpaţi sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de  risc  şi de mare risc,  în formă continuată, prev. de art. 2 al. 1  şi 2 din Legea nr. 143/2000 cu aplic. art. 35 al. 1 C.p.

    Din probele administrate în cauza rezultă suspiciunea rezonabilă că în repetate rânduri şi în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale,  în perioada martie 2014  -  septembrie 2014, inculpaţii au vândut cannabis şi comprimate ecstasy mai multor persoane, cu precădere pe rază Municipiului Bucureşti dar şi a judeţelor Ilfov şi Giurgiu. Inculpaţii vindeau doză de un gram de cannabis cu 60 de lei iar pentru o pastilă de ecstasy încasau sume cuprinse între 60 şi 80 de lei.  În dată de 04 septembrie au fost efectuate şapte percheziţii domiciliare din care şase pe rază Municipiului Bucureşti şi una pe rază judeţului Giurgiu, la locaţia din urmă fiind depistată o plantaţie out - door de cannabis, pe o suprafaţă de 30 x 10 m.

   Au fost ridicate, în vederea confiscării, 60 de plante mature cannabis (de aproximativ 2 m), respectiv o masă verde brută de aproximativ 246 de kilograme în care s-a pus în evidenţă THC, precum şi cantitatea de aproximativ 80 de grame cannabis uscat.
  Totodată au fost ridicate trei cântare electronice şi trei mărunţitoare mecanice folosite la cântărirea şi, respectiv, porţionarea cannabisului.Cei şapte inculpaţi vor fi prezentaţi astăzi Tribunalului Bucureşti cu propunerea de arestare preventivă pe o perioada de 30 de zile.

    Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de  Codul de procedura penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii