Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:00 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acord de cooperare judiciară bilaterală

ro

11 Apr, 2012 18:39 1045 Marime text
        La data de 11 aprilie 2012, între Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi Procuratura Generală a Republicii Moldova a fost încheiat un Acord de cooperare judiciară bilaterală, având drept scop cooperarea directă între autorităţile judiciare semnatare, pentru abordarea comună şi eficientă a luptei împotriva criminalităţii organizate şi terorismului.
        Procurorii D.I.I.C.O.T. vizează cooperarea judiciară internaţională în materie penală cu autoritatea judiciară parteneră din Republica Moldova, cu predilecţie în materia combaterii terorismului, traficului de fiinţe umane, traficului de droguri, contrabandei comise în grup organizat şi a celorlalte forme de criminalitate organizată, care se manifestă în ambele state.
        Acordul privind cooperarea directă a D.I.I.C.O.T. cu Procuratura Generală a Republicii Moldova reprezintă  un instrument suplimentar utilizat în scopul destructurării grupurilor infracţionale organizate transfrontaliere, garantând schimbul constant de date, informaţii operative, precum şi de aspecte vizând legislaţia şi jurisprudenţa relevante în domeniile de interes comun.
        Acordul privind cooperarea judiciară bilaterală intră în vigoare la data de 11 aprilie 2012.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii