Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:26 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SC Olanesti Riviera obligata sa plateasca 1500 lei pe zi pana va permite accesul inspectorilor CC

ro

21 Jun, 2009 15:25 858 Marime text

CONSILIUL CONCURENTEI OBLIGA SC OLANESTI RIVIERA SA PLATEASCA 1500 LEI PE ZI PANA VA PERMITE ACCESUL INSPECTORILOR IN COMPANIE

SC Olanesti Riviera SRL va plati o amenda de 1.500 lei pe zi, pana in momentul in care va permite accesul inspectorilor Consiliului Concurentei la documentele companiei. Sanctiunea se aplica incepand de vineri, 19 iunie 2009. SC Olanesti Riviera SRL a mai fost amendata cu 100.000 lei pentru refuzul de a se supune inspectiei inopinate desfasurate in cadrul investigatiei pe piata furnizarii serviciilor de cazare si tratament balnear in statiunea Baile Olanesti.

“Vom recurge la toate mijloacele legale pe care le avem la dispozitie pentru ca inspectorii de concurenta sa isi poata desfasura activitatea de examinare si ridicare a informatiilor si documentelor care pot reprezenta dovezi de incalcare a legii”, a declarat domnul Bogdan M. Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei

Conform legii, in cazul in care o societate refuza sa se supuna inspectiei sau furnizeaza documente incomplete, in timpul inspectiilor, Consiliul Concurentei poate aplica amenzi in valoare de pana la 1% din cifra de afaceri totala realizata de societatea in cauza, in anul anterior sanctionarii.

De asemenea, in cazul unui refuz de a se supune inspectiei, Consiliul Concurentei poate aplica amenzi pentru fiecare zi de intarziere, pentru a obliga agentul economic sa se supuna acestei proceduri (amenzi cominatorii). Aceste amenzi pot reprezenta pana la 5% din cifra de afaceri medie zilnica din anul financiar anterior sanctionarii.

Mai mult decat atat, potrivit dispozitiilor legale, Consiliul Concurentei poate, in baza unei autorizări judiciare, sa efectueze inspectii în orice alte spatii, inclusiv domiciliul, terenuri sau mijloace de transport apartinand conducătorilor, administratorilor, directorilor si altor angajati ai agentilor economici sau asociatiilor de agenti economici supusi investigatiei.

Investigatia pe piata furnizarii serviciilor de cazare si tratament balnear se refera la o posibila intelegere intre companiile participante la licitatiile organizate de catre Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS) pentru atribuirea biletelor de tratament, subventionate din bugetul asigurarilor sociale de stat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii