Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CONSILIULUI CONCURENTEI ANALIZEAZA PIATA PROCESARII LAPTELUI - 28.04.2009

ro

28 Apr, 2009 20:58 1329 Marime text

CONSILIULUI CONCURENTEI ANALIZEAZA PIATA PROCESARII LAPTELUI

Consiliul Concurentei are in derulare o investigatie utila de cunoastere a pietei laptelui, cu scopul de a analiza structura pietei, precum si a factorii care influenteaza relatia producator-procesator de lapte (de vaca, de oaie, respectiv de capra).

Avand in vedere unele semnalele primite de Consiliul Concurentei, care indica existenta unor tensiuni in relatia dintre producatorii si procesatorii de lapte de vaca, ancheta sectoriala se axeaza pe primele etape de comercializare si va urmari, de asemenea, si identificarea, respectiv corectarea unor posibile disfunctionalitati de natura anticoncurentiala.

In cadrul investigatiei utile pentru cunoasterea pietei laptelui, cu accent pe relatia dintre producatorii si procesatorii de lapte de vaca, Consiliul Concurentei poate solicita informatii, documente sau declaratii tuturor actorilor implicati (agenti economici producatori, procesatori, centre de colectare, asociatii patronale si profesionale, institutii ale statului cu competente in acest domeniu).

Investigatiile utile pentru cunoasterea pietei reprezinta, pe langa radiografii complexe ale sectoarelor analizate,  instrumente esentiale in activitatea oricarei autoritati de concurenta, scopul acestor studii sectoriale fiind obtinerea de informatii privind modul de functionare a unei anumite piete precum si identificarea masurilor potrivite  pentru a rezolva problemele de concurenta din domeniul analizat.

Reamintim faptul ca, in calitate de autoritate administrativa autonoma, Consiliul Concurentei nu are doar un rol corectiv, ci si unul preventiv, prin monitorizarea pietelor, respectiv supravegherea comportamentului actorilor pe aceste piete si a metodelor folosite de acestia, avand ca scop final protectia intereselor consumatorilor.

Consiliul Concurentei invita toti actorii implicati pe aceasta piata la o comunicare activa, deschisa in ceea ce priveste problemele de natura concurentiala cu care acestia se confrunta. In acest sens, persoanele interesate pot trimite observatii si puncte de vedere prin posta, la adresa Consiliul Concurentei – Directia Cercetare-Sinteze, Piata Presei Libere nr. 1, Corp D1, Sector 1, Bucuresti, Cod postal 013701, sau prin e-mail, la adresa cercetare@consiliulconcurentei.ro . Precizam faptul ca aceste informatii vor fi tratate drept confidentiale; de asemenea acestea vor fi analizate si, in masura in care se dovedesc utile studiului de piata, vor fi preluate in raportul ce va fi intocmit ulterior.

28  Aprilie 2009

Biroul de Presa
Tel: 0372.129.710, 021.405.44.29 ; E-mail: presa@consiliulconcurentei.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii