Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:46 28 11 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV din 01 septembrie 2021 ISU Prahova

ro

01 Sep, 2021 15:16 278 Marime text
În perioada 31 august – 01 septembrie, pompierii din județul Prahova au acționat pentru gestionarea unui număr de 41 misiuni, din care 14 au fost intervenții în situații de urgență, 26 urgențe medicale și o altă misiune de îndrumare și control. Echipajele de salvatori au acționat pentru stingerea a 2 incendii, precum și în alte 10 intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi: deblocare persoane din locuințe, salvare animale etc.
26 de persoane au avut nevoie de asistență medicală de urgență din partea paramedicilor SMURD.
Totodată, pompierii prahoveni au asigurat măsurile specifice la 3 accidente rutiere, în urma cărora o persoană a fost transportată de urgență la spital.
  
O autosanitară a fost cuprinsă de flăcări, marți după-amiaza în jurul orei 13.05 în Ploiești, pe Șoseaua Vestului. Imediat, după anunțul la 112, la locul evenimentului au fost mobilizate două autospeciale de stingere și o autospecială de primă intervenție și comandă. Flăcările au cuprins celula sanitară și echipamentele medicale.
Se pare că flăcările au pornit din cauza unui scurtcircuit electric, respectiv un cablu electric defect neizolat corespunzător sau cu izolația deteriorată ca urmare a unei acțiuni mecanice ori fizice. Din fericire, ambulanța nu se afla în misiune și nu au fost înregistrate victime.
 
Pentru a preveni astfel de cazuri, vă recomandăm respectarea următoarelor măsuri:
✔ verificaţi instalaţia electrică;
✔ nu faceți improvizații la instalația electrică;
✔ asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
✔ verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți;
✔ verificați perioada de valabilitate a stingătorului din autovehicul.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii