Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zamfirescu Racoți Predoiu înființează ZRP Insolvency SPRL

ro

05 Dec, 2011 23:48 1268 Marime text

Bucureşti, 5 decembrie 2011 - Societatea civilă de avocați Zamfirescu Racoți Predoiu (ZRP) își extinde practica de insolvență prin înființarea ZRP Insolvency SPRL. Noua companie va gestiona proiectele în materie de insolvență cu accent pe proceduri de reorganizare și de lichidare. Înființarea ZRP Insolvency SPRL se înscrie în strategia de dezvoltare a firmei de avocatură și completează alături de ZRP Tax portofoliul de servicii integrate acordate clienților.

„Ne-am confruntat în ultima perioadă cu o creștere semnificativă a cererilor de servicii de specialitate în ceea ce privește gestionarea procedurilor de preinsolventa și de insolvență, pe fondul dificultății accesării finanțărilor bancare și al lichidității scăzute în piața activelor corporale și necorporale, astfel încât am simțit nevoia să creăm o entitate distinctă care să se concentreze pe acest segment. Decizia partenerilor referitoare la înființarea ZRP Insolvency a fost firească având în vedere faptul că firma de avocatură are o experiență solidă în domeniul insolvenței, o practică bine dezvoltată și o echipă complexă și sudata" a declarat Stan Tîrnoveanu, Managing Partner Zamfirescu Racoți Predoiu.

ZRP Insolvency SRPL se va axa în principal pe proiecte privind reorganizarea debitorilor aflați în dificultate. Serviciile oferite includ consilirea clienților privind profilaxia insolvenței comerciale, managementul situațiilor de criză, consultanță în pre-insolvență, întocmirea planului de reorganizare și analiza posibilităților de redresare, gestionarea procedurilor de reorganizare, lichidare judiciară și lichidare voluntară.

Noua entitate va funcționa, într-o primă etapă, cu o echipă de 5 practicieni în insolvență, fiind coordonată de Stan Tîrnoveanu, Managing Partner al casei de avocatură și Călin-Andrei Zamfirescu, Senior Partner în cadrul departamentului de Litigii și Arbitraje al ZRP. Cei doi coordonatori au experiență semnificativă de peste 30 de ani în domeniul avocaturii și de peste 14 ani în calitate de practicieni în insolvență.

„Strategia de dezvoltare şi consolidare a practicii de insolvență pe termen scurt vizează extinderea echipelor alcătuite pluridisciplinar și cooptarea unui director executiv care va administra activitatea firmei de insolvență, etapă care se va finaliza la sfârșitul lunii ianuarie 2012", a adăugat Stan Tîrnoveanu.

Printre proiectele derulate de societatea de avocatură Zamfirescu Racoți Predoiu în domeniul insolvenței se număra reprezentarea unui grup de creditori în dosarul privind insolvența debitorului Cuprom, asistență juridică acordată unui grup de instituții financiare locale și internaționale privind insolvența Victoria Holding, respectiv asistență juridică privind structurarea unui plan de reorganizare acordată unui important debitor a cărui masă credala depășește 90 milioane euro.

ZRP Insolvency SPRL a fost înscrisă în Registrul Formelor de Organizare în data de 28.10.2011 sub numărul RFO II - 0571 și este membră a Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România.

Zamfirescu Racoți Predoiu a fost clasată pe primul loc în aria de practică Insolvență în topul anuarelor internaționale Chambers Europe și Legal 500. Aceleași publicații apreciază că „Stan Tîrnoveanu este un avocat de top în materia procedurilor de insolvență, iar experiența sa anterioară în domeniul bancar reprezintă un avantaj." (Chambers Global 2011)

Despre Zamfirescu Racoţi Predoiu

Născută din fuziunea a două cunoscute societăţi de avocaţi, Zamfirescu Racoţi Predoiu este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România. Oferind servicii de asistenţă juridică atât în domeniul avocaturii de business, cât şi în sfera litigiilor, arbitrajului şi consultanţei fiscale, ZRP este recomandată de anuarele internaţionale de specialitate pentru performanţele sale în variate arii de practică, precum: litigii, arbitraj, insolvenţă, drept financiar-bancar, drept societar / fuziuni şi achiziţii, dreptul muncii, energie şi resurse naturale, proprietate intelectuală, drept imobiliar, piaţa de capital, drept fiscal etc.

ZRP are o echipă de 38 de avocați dintre care cinci parteneri - Stan Tîrnoveanu (Managing Partner), Ioana Racoți (Senior Partner), Călin-Andrei Zamfirescu (Senior Partner), Anca Danilescu (Partner), Cosmin Vasile (Partner).

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii