Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:33 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Volksbank deschide “Banca de cărți”

ro

29 Jul, 2014 11:48 1112 Marime text
Constanţa, 29 iulie 2014 - Volksbank România invită copiii și părinții la “Sâmbăta Micilor Bancheri”, un proiect educațional destinat copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 12 ani, prin care aceștia învață, cu ajutorul poveștilor, primele noțiuni despre lumea finanțelor.
Sâmbătă, 2 August, între orele 11:00 – 14:30, sucursala Volksbank din Str. Mircea cel Bătrân, nr. 99, Constanţa, îşi deschide porţile şi aşteaptă părinţii şi copiii pentru un schimb de cărţi şi o introducere în lumea fascinantă a banilor. “Micii bancheri” sunt invitați să aducă la sucursala băncii o carte pe care au citit-o și vor primi, la schimb, din partea Volksbank, o alta nou-nouță de la editura Arthur. Mai mult decât atât, pe cei mici îi aşteaptă un tur de sucursală interactiv și o poveste scrisă special pentru ei, de către Simona Tache - "Povestea puşculiţei".
 
“Ne dorim să demonstrăm că educația financiară poate fi un subiect captivant pentru copii. Sperăm că acest proiect le va folosi foarte mult în viitor pentru a aprecia corect valoarea banilor și a-i utiliza într-un mod eficient. Practic, “Sâmbăta Micilor Bancheri” este un proiect educational cu dublă misiune: transformă banca pentru o zi într-o librărie neconvențională care oferă lectură de calitate și le răspunde copiilor la cele mai mari curiozități despre bani”, a declarat Alexandra Frunză, Șeful departamentului de comunicare în cadrul Volksbank România.
 
Într-un efort comun de a încuraja lectura şi de a ajuta comunităţile locale în care Volksbank îşi desfăşoară activitatea, volumele colectate de la cei mici vor fi donate bibliotecilor municipale şi comunale din zonele în care are loc acțiunea.
 
După Constanţa, evenimentul “Sâmbăta Micilor Bancheri” se va desfăşura în Timișoara (9 august), Iași (23 august), Cluj (30 august), Craiova (6 septembrie), Curtea de Argeș (6 septembrie), Mediaș (20 septembrie) și Sighișoara (20 septembrie).
 
La primele două evenimente, care au avut loc în Bucureşti (19 iulie) şi Braşov (26 iulie), peste 50 de copii au primit cărţi, au învăţat ce sunt banii şi de ce este bine să economiseşti şi au aflat deznodământul “Poveştii Puşculiţei”.
 
Despre Volksbank
 
Fondată în anul 2000, Volksbank România este o instituţie financiară cu origini austriece, care deserveşte peste 190.000 de clienţi, fiind una dintre cele mai importante 10 bănci de pe piaţa locală, cu active de 3.1 miliarde Euro ( Decembrie, 2013).
 
Banca are 135 de sucursale, acoperind cele mai importante arii ale ţării. Ca bancă universală, Volksbank oferă astăzi o gamă completă de produse şi servicii, destinate tuturor categoriilor de clienţi: persoane fizice, companii mici şi mijlocii şi corporaţii mari. Volksbank îşi propune să ofere produse financiare competitive şi consiliere clienţilor săi, acţionând ca un partner de încredere al acestora.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii