Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:05 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Stiefel, companie a grupului GlaxoSmithKline (GSK), lansează produse speciale de îngrijire a pielii sensibile

ro

11 Nov, 2010 16:52 3876 Marime text
branduri-stiefel.jpg- Brevoxyl, Oilatum, Physiogel şi Stieprox sunt produse dermatocosmetice care vin în sprijinul bebeluşilor, copiilor şi adulţilor cu piele sensibilă şi delicată sau în sprijinul persoanelor care se confruntă cu acnee sau mătreaţă

Fie că ai o piele sensibilă care necesită îngrijire delicată, fie că te lupţi cu acneea sau cu mătreaţa, acum ai noi aliaţi. Oilatum, Physiogel, Brevoxyl şi Stieprox, produse de Stiefel, companie a grupului GlaxoSmithKline (GSK), sunt disponibile în farmacii şi vin în întâmpinarea nevoilor pielii sensibile.

„Deoarece pacienţii doresc să îşi rezolve problemele rapid şi eficient, noi, dermatologii, recomandăm produse special concepute pentru fiecare situaţie în parte. Atât acneea, cât şi pielea sensibilă au nevoie, pe lângă medicamente, de o îngrijire cosmetică adaptată pentru a obţine succesul terapeutic dorit", a declarat Mihaela Leventer, medic primar dermatologie, doctor în ştiinţe medicale.

„Aceste produse sunt rezultatul unor studii şi cercetări efectuate de către specialiştii Stiefel, companie a grupului GlaxoSmithKline (GSK) şi conţin formule special create pentru a-i ajuta pe bebeluşi, copii şi adulţi să aibă o piele mai sănătoasă", a declarat Roxana Precu, Business Unit Director, GlaxoSmithKline (GSK).

Gama Oilatum - îngrijire delicată pentru pielea sensibilă a bebeluşului, copilului, şi nu numai

Pielea deosebit de sensibilă a bebeluşului şi a copilului este expusă la factorii de mediu, deoarece sistemul imunitar al acestora nu este suficient de dezvoltat. Pe lângă o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă, atât bebeluşul, cât şi copilul au nevoie de produse de îngrijire specifice, care să le menţină pielea mereu hidratată, dar să o şi protejeze de alergeni şi alţi factori externi.

Pielea uscată sau deshidratată este una dintre acele probleme care crează un grad ridicat de disconfort bebeluşilor şi copiilor, deoarece le întrerupe acestora somnul de noapte şi le crează o stare de iritabilitate ce poate provoca insomnie. Fiind deosebit de sensibilă, pielea bebeluşului şi a copilului se poate deshidrata fie din cauza folosirii unor produse dermatocosmetice nepotrivite, fie din cauza unor afecţiuni dermatologice, dintre care cea mai răspândită este dermatita atopică.

Gama de produse Oilatum previne atât deshidratarea pielii, cât şi apariţia unor simptome neplăcute ale unor afecţiuni dermatologice, precum dermatita atopică. Săpunul Oilatum şi uleiul de baie Oilatum au o acţiune blândă asupra pielii bebeluşului şi copilului, le hidratează pielea şi menţine supleţea acesteia. Produsele nu conţin parfum, sunt neiritante şi nonalergenice, special create pentru a răspunde nevoilor pielii sensibile. Săpunul Oilatum se foloseşte în igiena zilnică de 3-4 ori pe zi sau în funcţie de necesităţi. Uleiul de baie pentru copii Oilatum se toarnă în apa de baie (1-2 capace). Se recomandă o îmbăiere de 20 de minute, apoi clătire şi ştergere, fără frecare, pentru a evita iritarea pielii.

Fiind produse adecvate nevoii de îngrijire delicată a nou-născuţilor, gama Oilatum poate fi folosită cu încredere şi de către adulţii cu nevoi speciale, precum femeile însărcinate.

Gama PHYSIOGEL - pentru o piele hidratată, îngrijită, mereu tânără

Gelul şi crema Physiogel sunt cele mai potrivite produse pentru pielea sensibilă, uscată şi care se deshidratează uşor. Atât gelul, cât şi crema hidratează şi catifelează pielea şi acţionează ca o barieră naturală de protecţie împotriva deshidratării, dar şi a factorilor externi. Aceste produse au fost special create pentru a avea o acţiune emolientă şi de protecţie şi pentru a veni în sprijinul persoanelor cu piele uscată şi sensibilă, degradată atât de stilul de viaţă, cât şi de diverse afecţiuni (precum alergii cutanate, dermatită atopică, diabet zaharat, stres, pruritul vârstei înaintate, neurodermită şi psoriazis vulgar).

Fără conservanţi, coloranţi, silicon, parfum sau uleiuri minerale (parafină), produsele Physiogel sunt hipoalergenice şi noncomedogenice, fiind recomandate în special pentru pielea sensibilă, inclusiv pentru femeile însărcinate, bebeluşi şi copii, adulţi şi vârstnici. Deshidratarea pielii din perioada sarcinii poate fi combătută folosind cu încredere Physiogel.

Gelul Physiogel se aplică pe pielea udă, prin masaj uşor, fără a irita pielea. Spuma cremoasă va curăţa cu delicateţe pielea, redându-i echilibrul natural. Gelul este ideal pentru îndepărtarea machiajului zilnic sau a impurităţilor, deoarece va curăţa tenul fără a-l deshidrata.

Crema Physiogel se aplică pe piele, prin masaj uşor, fără a irita pielea. Datorită formulei sale care conţine lipide şi ceramide din DMS (Structura Membranară a Dermului), similare celor proprii pielii, crema pătrunde în straturile profunde ale pielii şi previne eficient deshidratarea

Brevoxyl, tratament de prima linie în acnee

Adolescenţii şi adulţii cu acnee au acum un nou aliat. Brevoxyl este un medicament cu eliberare fără prescripţie medicală, indicat în tratamentul formelor uşoare până la moderate de acnee vulgară. Acneea afectează peste 85% dintre adolescenţi şi continuă frecvent în perioada adultă, afectând zonele pielii cu densitatea cea mai crescută de glande sebacee (faţă, partea superioară a pieptului, spatele).

Brevoxyl este o cremă care se găseşte doar în farmacii şi care conţine peroxid de benzoil 4%, care se aplică în strat subţire, o dată sau de două ori pe zi, pe întreaga suprafaţă cutanată afectată de acnee, timp de 2-3 săptămâni. Crema anti-acneică Brevoxyl poate fi utilizată pe tot parcursul anului, inclusiv vara, poate fi aplicată înaintea produselor de machiaj, pătrunde bine în piele şi este uşor de masat. După consultarea medicului specialist, crema poate fi utilizată pe parcursul sarcinii şi alăptării.

Reducerea maximă a leziunilor apare după aproximativ 6 săptămâni. În perioada tratamentului, este recomandat să fie folosite produse dermatocosmetice de îngrijire delicată, precum gama Physiogel.

Stieprox, şampon profesional pentru un păr fără mătreaţă

Mătreaţa este clasificată drept o formă mai uşoară de dermatită seboreică cu descuamare vizibilă, dar fără inflamaţie. Mătreaţa ne alterează calitatea vieţii, deoarece ne dă o stare de nemulţumire, de nelinişte, un stres permanent, dar ne afectează şi imaginea publică sau profesională. Conform statisticilor 30% din populaţie suferă din cauza mătreţii, aceasta având o incidenţă redusă înainte de pubertate, mai ridicată între 18-40 ani, în anotimpul rece (ca precădere) şi la anumite grupe de pacienţi (în special cu imunitate scăzută). Bărbaţii sunt mai afectaţi decât femeile, proporţia fiind de 6 la 1. Forma mai gravă a mătreţei, dermatita seboreică, afectează 3-5% din populaţia masculină tânără. Ca orice afecţiune netratată, dermatita seboreică şi forma sa mai uşoară cunoscută ca mătreaţă, se pot agrava şi pot determina chiar şi căderea părului. Simptomele pot fi controlate printr-un tratament şi o igienă adecvate, recomandate de medicul specialist.

Pentru a veni în întâmpinarea persoanelor cu dermatită seboreică, Stiefel, companie a grupului GlaxoSmithKline (GSK), a creat şamponul medicinal Stieprox, pentru tratamentul mătreţei şi dermatitei scalpului, formele uşoare până la moderate. Stieprox controlează manifestările dermatitei seboreice, elimină scuamele şi blochează pruritul datorită substanţei active ciclopiroxolamină (în concentraţie de 1,5%) care are un efect puternic antifungic şi antiinflamator. Nu în cele din urmă, pe lângă efectele sale medicinale, Stieprox conferă părului volum, strălucire şi supleţe.

-----

GlaxoSmithKline - una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, al cărei portofoliu are la bază o substanţială activitate de cercetare şi dezvoltare. GlaxoSmithKline se dedică îmbunătăţirii calităţii vieţii oamenilor, ajutându-i să realizeze mai multe, să se simtă mai bine şi să trăiască mai mult.

GSK este cel mai bun angajator din Romania în 2010, potrivit studiului „Best Employers Romania 2009-2010", realizat de compania de consultanţă în resurse umane AON Hewitt Associates.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • claudia 16 Jul, 2011 14:37 V-aş ruga să-mi spuneti de la care farmacii din Iaşi aş putea cumpăra produse din această gamă (Physiogel)