Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:10 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Revoluţionarea sistemelor de calcul Noul sistem IBM mainframe - un angajament către inovaţie

ro

15 Sep, 2011 18:08 1421 Marime text
audience1.jpgBucureşti, 14 Septembrie 2011: IBM România a organizat astăzi o întâlnire cu presa pe tema „IBM Revolution in Computing", transmisă şi online. Cu această ocazie au fost prezentate: Sistemul zEnterprise - o soluţie inovatoare în tehnologia mainframe; Smarter Computing şi Business Analytics; Sisteme hibride de calcul şi Sisteme inteligente de calcul.

Sistemele IBM mainframe continuă să se dezvolte şi să îmbunătăţească infrastructura IT a companiilor. Îmbunătăţirile aduse sistemului zEnterprise demonstrează angajamentul IBM pentru inovare continuă în tehnologia mainframe şi în soluţii hibride de calcul ce aduc valoare business-ului.

audience2.jpgÎn iulie 2011 compania IBM a anunţat zEnterprise 114 (z114). Acest sistem oferă capabilităţi unice de calcul pentru companiile mici şi mijlocii; furnizează un sistem optimizat pentru volum mare de date; integrează şi administrează uşor şi eficient diverse aplicaţii; oferă un înalt grad de flexibilitate cu costuri reduse semnificativ şi aduce îmbunătăţiri ale performanţelor şi scalabilităţii, toate acestea oferind opţiuni de dezvoltare pentru clienţi mid-size.

Sistemul zEnterprise

audienta_si_speakeri_ibm_revolution_in_computing_14_sept_2011.jpgNoul server anunţat de IBM în 12 iulie 2011 constituie o versiune performantă a sistemului IBM zEnterprise, cel mai scalabil sistem mainframe creat de IBM - pentru ca organizaţiile, în special companiile şi organizatiile guvernamentale din pieţele emergente din Asia, Africa şi de pe alte continente să beneficieze de capabilităţile inovative unice ale sistemului.

Noul sistem mainframe IBM zEnterprise 114 a fost creat după ce sistemele zEnterprise au fost implementate în cadrul celor mai mari bănci, companii de asigurări şi organizaţii guvernamentale în iulie 2010. Noul server, ce permite organizaţiilor mid-size să beneficieze de avantajele unui mainframe ca sistem de bază pentru centrele de date, costă cu 25% mai puţin şi este cu mult mai performant decât predecesorul său, serverul System z10 BC. Clienţii pot consolida aplicaţii de la 40 de procesoare x86 ce rulează aplicaţii Oracle în cadrul unui sistem z114, folosind doar trei procesoare ce rulează Linux. Pe durata a trei ani, costurile totale de întreţinere a echipamentelor hardware, software şi a serviciilor de suport pentru noul sistem z114 sunt cu 80% mai mici şi oferă procente similare de economisire a spaţiului şi a energiei electrice utilizate, în comparaţie cu serverele consolidate.

Noul mainframe IBM - zEnterprise 114 reprezintă un sistem atractiv pentru organizaţiile din pieţele emergente ce experimentează o creştere rapidă a serviciilor de banking, retail, dispozitive mobile, servicii guvernamentale şi alte domenii. Aceste organizaţii se confruntă cu volume mari de date şi doresc sisteme de calcul care să le ajute să eficientizeze operaţiunile, să înţeleagă mai bine cerinţele clienţilor, să optimizeze deciziile în timp real şi să reducă riscurile.

Folosind sistemul z114, clienţii pot începe de la configuraţii mici şi pot accesa capacitatea suplimentară încorporată în servere în funcţie de cerinţe, fără a creşte dimensiunea centrelor de date, complexitatea şi costurile de administrare ale sistemelor. Noul sistem z114 poate consolida aplicaţii ce rulează pe sute de servere x86.

Sisteme hibride de calcul

Pentru a simplifica administrarea centrelor de date şi pentru a reduce costurile, IBM a anunţat capabilitatea de a integra şi administra procese de pe servere IBM System x ce rulează Linux în cadrul sistemelor zEnterprise. IBM va implementa şi suport pentru Microsoft Windows pe servere System x. Această capabilitate este furnizată prin intermediul IBM zEnterprise Unified Resource Manager şi IBM zEnterprise BladeCenter Extension (zBX), ce permit clienţilor să integreze administrarea resurselor zEnterprise System ca un singur sistem şi să extindă capabilităţile sistemului mainframe, precum administrarea şi flexibilitatea, către procese ce rulează pe alte servere.

Smarter Computing

În mediul economic actual, companiile trebuie să menţină sub control costurile IT, dar să răspundă în acelaşi timp, cerinţelor de securitate, fiabilitate şi flexibilitate. Integrarea, automatizarea şi securizarea infrastructurii IT - folosind o abordare holistică şi sisteme de calcul inteligente - poate duce la crearea unor sisteme economice revoluţionare, ce vor reduce semnificativ costurile de livrare pentru aplicaţiile vitale companiei.

Sisteme inteligente: o noua eră pentru domeniul IT

Într-o planetă inteligentă, aproape orice lucru necesită un sistem de calcul. Lucrurile ce nu sunt percepute ca şi calculatoare: echipamente electrocasnice, maşini, autostrăzi, haine, râuri şi terenuri agricole integrează acum sisteme inteligente. Aceasta reprezintă realitatea unei lumi instrumentată, interconectată şi inteligentă pe care IBM a început să o implementeze în urmă cu trei ani. Dar realizarea unei lumi mai inteligente va necesita un efort mai mare decât implementarea sistemelor inteligente. Trebuie, de asemenea, ca sistemele de calcul - servere, aplicaţii, instrumente, baze de date, sisteme de stocare - să devină mai inteligente.

Pentru a obţine sisteme de calcul inteligente, companiile de succes folosesc o nouă abordare pentru a implementa infrastructurile lor IT. Aceste organizaţii îşi creează, personalizează şi administrează infrastructura IT astfel încât să poată suporta un volum mare de date, să poată răspunde oricărei cerinţe şi să poată fi administrată într-un mediu cloud. De aceea, companiile sunt determinate să implementeze noi sisteme eficiente care să le permită să se concentreze asupra inovărilor importante pentru mediul de business.

Noile sisteme de Business Analytics

Volumul de date continuă să crească iar obţinerea informaţiilor utile poate deveni o sarcină dificilă. Companiile se transformă şi implementează noi metode de a obţine venituri, de a creşte profiturile şi de a furniza clienţilor sisteme personalizate prin integrarea sistemelor de analytics în procesele cheie de business. O cerinţă a clienţilor se transformă într-o nouă oportunitate de a dezvolta un serviciu sau un produs. Cum poate ajuta System z clienţii să obţină acest rezultat în mediul de business?

Prin:

- Furnizarea de informaţii precise, sigure pentru a îmbunătăţi performanţele de business;

- Reducerea costurilor şi a complexităţii;

- Modul în care disponibilitatea, scalabilitatea şi performanţele afectează rezultatele sistemelor de business analytics;

- Noi modalităţi de a furniza informaţii critice la viteza cu care se schimbă mediul de business;

- Răspunsuri rapide la cerinţele de business, ce au devenit o parte importantă pentru succesul şi dezvoltarea companiei.

Pentru informaţii suplimentare referitoare la Sistemul zEnterprise, vă rugăm să accesaţi: www.ibm.com/systems/z.

Pentru informaţii suplimentare despre IBM, accesaţi: www.ibm.com/ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii