Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Real,- doreste sa vanda 200 de tone de mere romanesti intr-un weekend

ro

03 Nov, 2011 23:36 997 Marime text

Bucuresti,3 Noiembrie 2011:Intre 3 si6 Noiembrie 2011, toate cele 25 de magazine ale real,- Hypermarket Romania vor gazdui „Targulde Mere al producatorilor locali", eveniment care isi propune sa popularizeze consumul de mere drept componenta de baza a unui stil de viata sanatos. 5 soiuri de mere romanesti vor putea fi achizitionate la pretul unic de 1,99 lei/kg,

Actiunease inscrie ininitiativele real,- Hypermarket de apropune consumatorilor o oferta cat mai atractiva de produse romanesti, incurajand productia agricola locala. De altfel, merele prezente in magazine provin exclusiv din Romania, de la 5 producatori din judetele Bistrita-Nasaud, Sibiu si Mures, din livezi recunoscute nu doar in tara, ci si in strainatate, prin productia bogata de mere de cea mai buna calitate, cu gustul lor atat de apreciat. In total, 200 de tone de mere din 5 soiuri auajuns in magazinele real,- special pentruaceasta actiune.

„ real,- nu are nicio retinere in a da prioritate merelor romanesti in competitia cu merele din import, iar motivele sunt multe si decisive. Intai de toate, caracteristicile climatice, geomorfologice si pedologice ale regiunilor pomicole din Romania faciliteaza productia de mere de calitate superioara, din mai multe soiuri foarte apreciate de consumatori. Apoi, traseul logistic mai scurt al merelor autohtone ne da posibilitatea sa aducem repede la raft prospetimea crocanta a unor mere romanesti sanatoase, precum cele abia culese din pom. In al treilea rand, producatorii romani au nevoie si merita o mana de ajutor pentru a-si putea desface productia foarte buna din acest an, iar brandurile locale sau regionale ale merelor de Batos sau de Voinesti sa-si poata recapata stralucirea", a spus Michel Lamoot, Director General real,- Hypermarket Romania.

"Nu am crezut ca poate fi atat de simplu sa ajungi sa faci livrari directe intr-un hipermarket. In toamna am inceput colaborarea cu real,- si pot sa spun ca este primul client caruia nu i-am putut face fata, volumul comenzilor fiind foarte mare. Am invatat ca in activitatea depomicultor nu exista sa nu ai succes, daca ai fructe bune si pot spune ca desi activam pe o piata undeavem concurenti puternici internationali, noi, producatorii romani, am inceput sa castigam din ce in ce mai multa notorietate si cota de piata. Oamenii cauta si apreciaza calitatea merelor romanesti, savoarea lor deosebita, in Romania, dar si in afara tarii. Ma bucur ca particip la acest targ care popularizeaza produsele romanesti, pentru acest weekend livrand 60 de tone de mere de o calitate superioara" a declarat Aurel Onigas, Director General SC Pombis, unul dintre producatorii romani participanti la acest targ.

Despre mar si proprietatilesale curative :

 Continutul redus de calorii si cantitatea semnificativa de fibre solubile pe care le contine, fac din mar un fruct recomandat in prevenirea unor probleme de sanatate cauzate de scaderea imunitatii organismului. In acest sens, merele sunt recomandate in cura de slabire, pentru prevenirea instalarii diabetului sau pentru reducerea colesterolului sangvin.

 Substantele nutritive antioxidante din componenta marului reduc riscurile aparitiei cancerului de colon, de ficat sau de plamani. Fiind o sursa importanta de flavonoizi, actiunea antioxidanta a marului este de natura sa reduca efectele afectiunilor cronice sau degenerative cauzate de procesul de imbatranire.

 Prin continutul bogat in vitamine (A, C, B1, B2) si oligoelemente (magneziu, fosfor, fier, potasiu) consumul de mere asigura un tranzit intestinal corect, previne bolile cardiovasculare, asigura elasticitatea si fermitatea tegumentului, mentine echilibrul glicemic, previne osteoporoza, inlatura oboseala si starea de nervozitate, scade riscul formarii calculilor urinari, regleaza tensiunea arteriala si reduce astfel riscul de accident vascular cerebral etc.

Principalele soiuri de mereproduse in Romania sicomercializate in magazinele real,-in acest week-end sunt:

Generos

Soi creat si omologat de SCPP Voinesti in anul 1982.

Culoare:Fructele au pielita de culoare galben-verzuie acoperita partial cu rosu deschis.

Pulpa: culoare crem pana la galben, foarte fina.

Gustul: dulce,placut aromat, usor acidulat.

Foarte apreciat pentru consumul in stare proaspata..

Soi de iarna cu pastrare indelungata.

Se pastreaza foarte bine in frigider la 0-4°C

Golden delicious

Soi creat in USA, in anii 1890, considerat marul secolului XX.

Culoare: fructele au pielita de culoare verde-galbuie pana la auriu.

Pulpa: culoare alb-galbuie, textura fina, crocanta, dulce si zemoasa.

Gustul: dulce, aromat.

Perfect pentru consumul in stare proaspata si ideal pentru salate, placinte si orice preparat culinar care are in compozitie mere.

Soi de iarna cu pastrare indelungata.

Se pastreaza foarte bine in frigider, la 0-4°C.

Starkrimson (Bot de iepure)

Soi creat in USA, in anii 1870.

Culoare: Fructele au pielita rosu-violacee.

Forma: fructele sunt conice, cu 5 creste proeminente.

Pulpa: culoare alb-verzuie, consistenta, fin granulata.

Gustul: fara aciditate, dulce, cu parfum specific care aminteste de pepenele galben.

Se consuma in stare proaspata, in prajituri si in diverse preparate culinare care au in compozitie mere.

Soi de iarna cu pastrare indelungata.

Se pastreaza foarte bine in frigider, la 0-4°C.

Jonathan

Soi creat in USA, in anul 1864.

Culoare: Fructele au pielita de culoare rosu viu.

Pulpa: culoare alb-galbuie, suculenta.

Gustul: dulce-acrisor, usor acidulat, ceea ce a facut din Jonathan, pentru multi ani, Regele merelor in Romania.

Foarte apreciat pentru consumul in stare proaspata, pentru suc natural, in prajituri si in diverse preparate culinare care au in compozitie mere.

Soi de iarna cu pastrare indelungata.

Se pastreaza foarte bine in frigider, la 0-4°C.

Fuji

Soi creat in Japonia in anul 1962. Unul dintre soiurile moderne, foarte atractive.

Culoare: Fructele au pielita de culoare galben-verzuie, cu striatii roz, specifice.

Pulpa: culoare alb-crem, crocanta si suculenta.

Gustul: dulce, racoritor.

Foarte apreciat pentru consumul in stare proaspata.

Soi de iarna cu pastrare indelungata.

Se pastreaza foarte bine in frigider, la 0-4°C.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii