Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ICI Prima dezbatere privind parteneratul pentru securitatea cibernetica

ro

29 Jun, 2010 20:36 1282 Marime text
București, 29 iunie, 2010. Institutul Național de Dezvoltare-Cercetare în Informatică (ICI) a organizat prima dezbatere pe tema „Parteneriat pentru securitate cibernetică", unde reprezentanți guvernamentali și din mediul privat - național și internațional - au discutat pe marginea următoarelor teme:

Parteneriatul dintre public și privat, civil și militar, național și internațional în asigurarea securității cibernetice;

Gasirea de soluții la nivel tehnic, legal și politic pentru implementarea unor standarde și proceduri de asigurare a securității cibernetice;

Rolul unui CERT național;

Preventiv și reactiv în asigurarea securității cibernetice;

Securitatea cibernetică în contextul asigurării securității naționale;

Sectorul TIC și protecția infrastructurilor critice.

Mesajul de deschidere a venit din partea Directorului general al ICI București, prof. univ. dr. Doina Banciu, luând apoi cuvântul Conf. univ. dr. Mireille Rădoi, Director CERT-RO, care a prezentat, printre altele, și provocările legislative privind domeniul securității informatice. România se numără printre țările unde au loc cele mai multe atacuri cibernetice, motiv pentru care punerea la punct a unei legislații coerente privind siguranța în mediul virtual este esențială. A fost făcut un prim pas în acest sens la Dallas, unde a avut loc primul Summit Mondial dedicat securității cibernetice. În cadrul evenimentului, România s-a înscris printre cele 40 de state care s-au alăturat primei inițiative mondiale privind acest domeniu.

În final, în cadrul evenimentului organizat de ICI au fost înfățișate soluții de securitate cibernetică folosite de serviciile de intelligence din SUA, Germania și Marea Britanie.

Schimbul intens de replici între participanții la dezbatere a fost dovada că interesul pentru securitatea cibernetică este din ce în ce mai mare, atât din partea oficialilor guvernamentali, cât și din partea reprezentanților mediului de afaceri. Concluzia a fost că toate instituțiile cu atribuții în domeniu trebuie să colaboreze pentru a preveni eficient atacurile informatice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii