Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:04 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IBM Smarter Planet Day in Romania IBM propune noi solutii pentru construirea unei planete mai inteligente

ro

15 Jun, 2010 10:30 3830 Marime text

ibm_smarter_planet_day_10_iunie_2010_michelle_unger_ibm_vice_president_software_group_ibm_cee.jpgBucureşti, 10 iunie 2010 - IBM România a organizat "IBM Smarter Planet Day", un eveniment de excepţie pe piaţa românească de IT, în cadrul căruia reprezentanţi de vârf IBM au împărtăşit viziunea şi soluţiile companiei pentru construirea unei planete mai inteligente, axându-se pe următoarele subiecte: Smarter Business Infrastructure, New Intelligence, Smart Work şi Sustainability.

În cadrul evenimentului s-au adresat audienţei reprezentanţi IBM de vârf, cum ar fi Doug Brown, vicepreşedinte Marketing, Tivoli Software, IBM; Dave Laverty, vicepreşedinte Worldwide Marketing, Information Management, IBM; Michelle Unger, vicepreşedinte Software Group, IBM CEE; Fabrizio Renzi, director, IBM STG Technical Sales, IBM CEEMEA. De asemenea, au fost prezenţi doi dintre pionierii gândirii manageriale moderne, Dr. Kjell Nordstrom şi Dr. Jonas Ridderstrale, autorii cărţilor de succes mondial: "Funky Business" şi "Karaoke Capitalism".

Forumul a fost deschis de Mihai Tudor, Country General Manager, IBM România.

În prezentarea sa ''Let's Build a Smarter Planet'', Mihai Tudor a evidenţiat oportunitatea construirii unei planete mai inteligente ce presupune noi moduri de gândire şi acţiune pentru ca sistemele noastre să devină mai eficiente, mai productive şi mai receptive; o planetă ce permite organizaţiilor rezolvarea problemelor înainte ca acestea să apară, precum şi să înţeleagă mai uşor informaţiile, să realizeze mai multe lucruri, utilizând mai puţine resurse.

Planeta noastră se confruntă în prezent cu o mulţime de probleme: traficul congestionat, risipa de energie, incapacitatea distribuirii rezervelor alimentare şi resurselor de apa în mod eficient, un sistem medical deficitar, un sistem educaţional depăşit, oraşe nemodernizate. Mai mult, urbanizarea fără precedent cu care ne confruntăm reprezintă atât un simbol al progresului economic şi social cât şi o povară imensă asupra infrastructurii planetei. Provocările pe care liderii actuali le au de înfruntat sunt cu atat mai dificil de gestionat în această perioadă de declin economic.

ibm_smarter_planet_press_briefing.jpgRezolvarea acestor probleme este posibilă, aceste provocări reprezentând totodată şi o oportunitate. În întreaga lume are loc o infuzie de inteligenţă în modul în care oraşele noastre funcţionează. Sisteme mai inteligente sunt implementate şi aduc un plus de valoare în fiecare domeniu important al industriei, în fiecare regiune, atât în ţările dezvoltate, cât şi în cele în curs de dezvoltare. Această idee nu este o metaforă, o viziune sau o propunere - este o realitate care devine din ce în ce mai vizibilă.

O planetă "mai inteligentă" vizează o lume în care este înglobată inteligenţă digitală, nu numai în obiecte individuale, ci în sisteme întregi, astfel încât să aibă impact asupra tuturor aspectelor, începând cu traficul şi energia electrică şi ajungând la modul în care sunt produse şi livrate alimentele. Trilioane de dispozitive digitale interconectate prin internet generează o cantitate vastă de date. Toate aceste informaţii - de la cele referitoare la evoluţia pieţelor financiare şi până la informaţii privind ritmul de dezvoltare al societăţii - pot fi transformate în cunoştinţe, dat fiind faptul că acum deţinem puterea de calcul şi sistemele complexe de analiză necesare pentru a le înţelege. Astfel apar modalităţi noi, de mare flexibilitate, de interacţiune cu clienţii, angajaţii, pacienţii şi cetăţenii, de oriunde şi folosind orice dispozitiv. Cu ajutorul acestor cunoştinţe putem reduce costurile, elimina pierderile şi îmbunătăţi eficienţa, productivitatea şi calitatea tuturor sistemelor, de la companii şi până la oraşe.

Oraşele, companiile şi lumea în care trăim reprezintă sisteme complexe - adevărate sisteme de sisteme - care necesită schimbarea modului de gândire în rândul liderilor, angajaţilor şi cetăţenilor. Necesită noi responsabilităţi pentru protejarea informaţiilor personale şi pentru asigurarea securităţii infrastructurilor critice, noi standarde globale, nu doar tehnologice, în cadrul tuturor dimensiunilor şi în toate interfeţele acestor sisteme complexe, noi aptitudini şi domenii de expertiză, noi moduri de a munci şi de a gândi. O planetă mai inteligentă va necesita o schimbare profundă a procesului de management înspre o mai bună activitate de colaborare.

Un pas important pe care fiecare organizaţie trebuie să îl realizeze este acela de a fi capabilă să controleze informaţiile de care dispune. Pentru a trece de la un volum mare de informaţii la un volum de „informaţii inteligente", organizaţiile trebuie să înţeleagă diversitatea, contextul şi evoluţia continuă a acestor date. Numai prin analiza tuturor informaţiilor, ele pot înţelege modalitatea de relaţionare a acestora. Un sistem implementat poate fi considerat inteligent atunci când informaţiile sunt înţelese în contextul dat, când sunt analizate în timp real şi când corelaţiile dintre datele disponibile pot fi identificate.

În al doilea rând, o companie, un oraş sau o comunitate trebuie să obţină un profit sau rezultate cât mai bune în activitatea lor. Pentru a se adresa acestei provocări, majoritatea companiilor utilizează şi testează sisteme noi care şi-au dovedit eficacitatea. În cele din urmă, este deosebit de important ca provocările de leadership impuse de o planetă mai inteligentă să fie înţelese şi abordate. Totodată, colaborarea între companii, guverne şi comunităţi este deosebit de importantă.

În cadrul evenimentului reprezentanţii de vârf IBM au abordat subiecte ce constituie temele majore acoperite de iniţiativa strategică IBM Smarter Planet, lansată în noiembrie 2008 de Sam Palmisano, CEO IBM:

New Intelligence

Lumea în care trăim astăzi este din ce în ce mai instrumentată, interconectată şi inteligentă. Ne confruntăm cu o revoluţie, iar informaţia se poziţionează în mijlocul ei. Organizaţiile care profită de această bogăţie de informaţii sunt în măsură să ia decizii mai inteligente şi se îndreaptă către un parcurs de succes. Acestea gestionează volume mari de informaţii în timp real care încorporează soluţii de Business Intelligence şi modelare predictivă, colectează şi schimbă informaţii şi scurtează timpul necesar livrării unor informaţii sigure, exacte şi utile către factorii de decizie. Pe scurt, aceste organizaţii descoperă un nou tip de informaţii, informaţii mai inteligente.

Smarter Business Infrastructure

IBM oferă o strategie pentru proiectarea şi dezvoltarea unei infrastructuri comune, integrate şi cu un grad ridicat de disponibilitate, ce poate aborda provocările de astăzi şi oportunităţile de mâine. Nu numai că poate ajuta la asigurarea unei disponibilităţi ridicate şi a unei calităţi deosebite a serviciilor existente, ci, de asemenea, poate ajuta la întâmpinarea aşteptărilor clienţilor precum: informaţii în timp real şi acces dinamic la noi servicii inovatoare.

Acest tip de infrastructură inteligentă poate ajuta reducând costurile operaţionale şi complexitatea proceselor, în acelaşi timp permiţând organizaţiilor să se dezvolte prin intermediul optimizării volumului de lucru, prin virtualizare şi consolidare şi prin opţiuni de livrare flexibile. Astfel se poate contribui la îndeplinirea cerinţelor de conformitate şi de securitate actuale pe care organizaţiile trebuie să le pregăteasca în vederea abordării noilor provocări reprezentate de o lume mai conectată şi colaborativă.

ibm_smarter_planet_10_iunie_2010_audienta.jpgSmart work

Angajaţii se confruntă în prezent cu presiunea imensă de a lucra rapid şi eficient într-o lume în care ritmul schimbării este din ce în ce mai alert. Totodată, firmele risipesc în medie circa 5,3 ore pentru fiecare angajat datorită proceselor ineficiente. Pentru a lucra mai inteligent, vom avea nevoie de organizaţii mai inteligente - îmbunătăţind şi beneficiind de expertiza, spiritul intreprinzător şi creativitatea angajaţilor lor, mai degrabă decat împiedicând manifestarea acestor abilităţi. Transformarea infrastructurii şi proceselor din cadrul locurilor noastre de muncă va permite oamenilor să beneficieze de posibilităţile multiple ale unei planete instrumentate, interconectate şi inteligente. Organizaţiile din întreaga lume se transformă, nu doar pentru a gestiona procesele într-un mod mai eficient, ci şi pentru a-şi ajuta angajaţii să muncească mai inteligent şi nu doar mai mult.

Sustainability

Sustenabilitatea în concepţia IBM vizează soluţii complete care sprijină economia şi societatea, se referă la oraşe sustenabile, la agricultură sustenabilă, la clădiri şi tehnologii "verzi", la soluţii de consultanţă, care oferă posibilitatea alegerii unor modele de business şi strategii sustenabile de către companii. De asemenea, vizează sustenabilitatea unui model de firmă integrată la nivel global, cum este IBM în acest moment.

Pe măsură ce mediul de afaceri suportă transformări semnificative faţă de situaţia în care se regăsea în urmă cu caţiva ani, asistăm la apariţia unor elemente complet noi... Elemente care oferă o perspectivă mai bună, elemente mai sustenabile şi, în esenţă, mai inteligente.

O planetă mai inteligentă va necesita o schimbare profundă a procesului de management înspre o mai bună activitate de colaborare.

Liderii de business, politicienii şi oficialii guvernamentali din întreaga lume înţeleg aceste provocări şi devin tot mai interesaţi de rezolvarea lor. Ei inţeleg că nu putem aştepta şi nu putem să lăsăm acest moment să treacă.

Timpul pentru a acţiona este acum. Deceniul inteligenţei este în plină desfăşurare.

Pentru mai multe informaţii despre viziunea IBM privind construirea unei planete mai inteligente, vizitaţi: http://www.ibm.com/smarterplanet.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii