Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:00 21 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gama Panasonic VIERA depăşeşte limitele în ceea ce priveşte calitatea imaginii, pentru o experienţă cinematografică de excepţie

ro

03 Apr, 2014 16:33 964 Marime text
Modelele Ultra HD şi Full HD TV combină calitatea premium a imaginii şi conectivitate integrală oferită de funcţiile my Stream, Info Bar, TV Anywhere şi Remote Sharing
 
Bucureşti, 3 aprilie 2014 - Panasonic a anunţat noua gamă VIERA 4K Ultra HD disponibilă în Europa - AX800, alături de modelul Full HD, AS800, ce combină fucţiile „Beyond Smart” cu o calitate impresionantă a imaginii şi design de ultimă generaţie. În plus, ca urmare a fuziunii departamentelor Plasmă şi LED LCD, modelele AX800 vor fi primele televizoare 4K UHD care vor profita de o calitate nemaiîntâlnită a imaginii, know-how câştigat de Panasonic prin dezvoltarea televizoarelor cu plasmă.
 
Seria AX800 este disponibilă în negru sofisticat şi cu o gamă variată de ecrane de 50, 58 şi 65 inchi. În plus, AS800 este disponibil în varianta titanium metal şi ecrane de 47, 55 şi 60 inchi. Panasonic a anunţat de asemenea şi disponibilitatea din toamnă a seriei AX900 4K Ultra HD. Pentru o experienţă superioară, AX900 oferă un panel superior, cel mai înalt grad de contrast (local dimming) şi un procesor puternic. AX900 reprezintă dovada a calităţii imaginii 4K cuprinsă într-un design modern.
 
Calitatea imaginii 4K Ultra HD
Modelele Panasonic Ultra HD (UHD) 4K din seria AX800 oferă o experienţă cinematografică intensă, fara precedent. Cu o rezoluţie UHD de 3,840 x 2,160 pixeli, de patru ori mai muţi pixeli decât un model Full HD, modelele AX800 se remarcă printr-o calitate superioară a imaginii, prezentând fiecare nuanţă în detalii perfecte. Chiar şi filmele în 2D şi 3D oferă o experienţă mai intensă şi reală ca până acum.
 
Procesorul seriei AX800, Hexa Processing Engine PRO, alături de tehnologia avansată de procesare şi redarea inovativă a imaginii, maximizează calitatea imaginii atât pentru conţinut 4K cât şi pentru conţinut creat pentru rezoluţii mai mici de atât. Alături de funcţia 2000Hz Back Light Scanning (BLS) şi de motorul 4K Intelligent Frame Creation’, AX800 garantează o claritate de excepţie a imaginii, chiar şi în cazul imaginilor aflate în mişcare rapidă.
 
Tehnologia de ultimă generaţie Local Dimming PRO disponibilă pentru AX800 oferă o excelentă reducere a intensităţii luminii pentru a creşte performanţa contrastului şi a genera imagini dinamice prin culori negre intense şi albe, ultra-strălucitoare. Sistemul pune la dispoziţie detalii adiţionale atât în zonele întunecate cât şi în cele strălucitoare, analizând şi optimizând imaginile individuale în timp real. Astfel, contrastul oferit de AX800 va fi deosebit şi va pune în evidenţă calitatea surprinzătoare a imaginii.
 
Pentru a genera culori asemănătoare cu cele ale sursei de origine, AX800 utilizează paneluri LCD echipate cu o lumină de fundal LED recent dezvoltată. De asemenea, tehnologia Studio Master Colour permite televizoarelor Panasonic 4K LED să reproducă culorile cu acurateţe chiar şi la o rată de saturaţie şi luminozitate scăzute, îmbunătăţind astfel calitatea imaginilor întunecate. THX a acordat recent modelului AX800 certificatul THX 4K Display pentru o calitate excelentă a imaginii, acesta reproducând perfect culoarea dorită de regizorii de filme în procesul de re-mastering. THX a testat peste 30 de zone diferite pentru a certifica televizorul în ceea ce priveşte oferirea unei experienţe cinematografice 4K autentice. În plus, AX800 şi AS800 sunt certificate isf, demonstrând astfel că aceste televizoare sunt capabile de a fi calibrate profesional.
 
Conţinut 4K la îndemână
AX800 este televizorul perfect pentru conţinutul 4K Ultra HD la rezoluţii de 3,840 x 2,160 pixeli. Seria este echipată cu noul port HDMI 2.0, compatibil cu High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP) 2.2 Protocol, ce permite conţinutului 4K să poată fi transmis într-un ritm crescut de cadre. Prin semnalele transmise de 60 de cadre pe secundă, AX800 reprezintă alegerea perfectă pentru consumatorii ce caută nivelul superior în home entertainment dar şi pentru profesionişti, cei care lucrează în studiouri TV mici şi pentru care calitatea imaginii este obligatorie.
 
În plus, faţă de portul HDMI 2.0, AX800 este echipat cu un terminal DisplayPort care transmite semnale 4K la 50/60Hz, fără a reduce culoarea sau perfomanţa redării cadrelor. Împătimiţii jocurilor video pot conecta foarte uşor PC-ul prin DisplayPort 60p şi se pot bucura de cele mai noi jocuri video la detalii incredibile şi cu o claritate foarte mare a mişcării. Scalarea avansată facilitează redarea filmelor la o claritate foarte mare în format HD Blu-Ray.
 
Pasionaţii de fotografie se pot bucura de funcţia 4K Photo Viewer sau prin cea 4K Swipe & Share, disponibile prin Panasonic Remote 2 App, prin intermediul tabletei sau a smartphone-ului. Televizoarele 4K UHD permit de asemea redarea videclipurilor 4K prin USB sau cardul SD, fiind compatibile cu formatul HEVC (High Efficiency Video Codec).
 
Browser-ul 4K îmbunătăţeşte paginile web, iar prin intermediul canalului Panasonic 4K utilizatorii pot accesa conţinut video 4K.
 
Opţiuni flexibile de conectare
Noua serie superioară de televizoare VIERA, AX800 şi AS800 sunt dotate cu o serie de semnale prin intemediul cărora se poate accesa conţinut de oriunde. Prin intermediul funcţiei Twin HD tuner se pot recepţiona separat două programe HD prin cablu, prin satelit sau DVB-T şi iar unul dintre acestea se poate înregistra în paralel pe un hard drive extern USB. Puteţi urmări un program TV care a fost înregistrat anterior în timp ce înregistraţi un altul sau urmăriţi o înregistrare live în timp ce înregistraţi un al doilea program şi îl trimiteţi pe tabletă sau smartphone. În plus, toate modelele VIERA sunt echipate cu două sloturi Common Interface Plus, prin care se pot decoda sau urmări simultan două canale TV preplătite. Pentru mai multe posibilităţi de entertainment HbbTV conectează programele clasice la internet, funizând astfel informaţii suplimentare, cât şi galerii media ale altor funizori. Cu Wi-Fi integrat şi capabilităţi DLNA puteţi naviga pe internet, accesa numărul mare de aplicaţii şi puteţi beneficia de conţinut multimedia, muzică, filme, stocate pe dispozitive media sau USB.
 
Caracteristici inteligente pentru o utilizare uşoară
Având caracteristici noi precum my Stream, Info Bar, TV Anywhere şi Remote Sharing, gama superioară 2014 VIERA oferă un nivel al divertismentului TV deosebit.
 
My Stream, disponibilă atât pentru modelele AX800 cât şi AS800, redefineşte experienţa vizionării TV. Serviciul pune la dispoziţie canale individualizate cu conţinut personalizat pentru toţi membrii familiei, agregat din surse diverse. Utilizatorul are acces la filme şi emisiuni TV transmise prin cablu, terestru sau Video on Demand (VOD), în funcţie de preferinţele de vizionare. Astfel, conţinutul dorit este disponibil fără a pierde timp pentru căutarea lui. Înregistrări, filme, fotografii sau clipuri video online, vor fi incluse acum în interfaţa my Stream.
 
Utilizând noul “My Button” de pe telecomanda televizorului sau prin intermediul aplicaţiei Panasonic TV Remote 2, se poate construi un profil personalizat. Apăsarea butonului atenţionează televizorul că utilizatorului îi place conţinutul vizionat în acel moment şi, folosind metadatele programului şi algoritmi avansaţi, va prezenta recomandări suplimentare.
 
Tehnologia de recunoaştere vocală, disponibilă prin intermediul telecomenzii touchpad şi a aplicaţiei Panasonic TV Remote 2, identifică care dintre membrii familiei utilizează televizorul şi încarcă automat profilul my Stream al acestuia. În plus, interacţiunea vocală inovatoare şi funcţiile de control înţeleg nu doar cuvinte, ci şi fraze întregi. De asemenea, sunt disponibile comenzivocale integrate suplimentare care permit localizarea conţinutului preferat mai uşor.
 
VIERA AX800 şi AS800 au fost create pentru a permite o operare uşoară chiar şi în cazul celor mai non-tehnici utilizatori. Ele includ un ecran de start My Home optimizat care poate fi personalizat în funcţie de preferinţele individuale ale fiecărui membru al familiei. Acum sunt disponibile pentru descăcare mai multe opţiuni de ecran de start, incluzând teme din sport (fotbal), jocuri, Twitter, Facebook şi Youtube.
 
Un meniu de informaţii nou şi inovator afişează în mod automat detalii utile pentru toţi membrii familiei, rapid şi accesibil. Un senzor de proximitate ataşat tehnologiei de recunoaştere facială disponibilă prin intermediul unei camere integrate permit identificarea prezenţei utilizatorului şi afişează automat informaţia relevantă, precum prognoza meteo, mesaje, ora sau alte notificări. Toate acestea se întâmplă fără a deschide televizorul. Chiar dacă eşti în afara casei poţi trimite text, clipuri video sau fotografii către un membru al familiei prin intermediul serviciului de cloud Panasonic şi aplicaţiei TV Remote 2, accesibile din meniul de informaţii al televizorului.
 
Televizor oriunde vă aflaţi
Cu VIERA AX800 şi AS800, nu trebuie să fiţi acasă pentru a accesa conţinut de calitate. Prin intermediul Panasonic Remote 2 App şi prin conexiunea la Panasonic Cloud puteţi viziona programele TV sau filmele pe tabletă sau pe smartphone, indiferent de locul în care vă aflaţi. În cazul în care călătoriţi, funcţia TV Anywhere vă permite să începeţi să urmăriţi un film acasă şi să îl înregistraţi în momnentul în care plecaţi, reluând astfel urmărirea lui în momentul în care ajugeţi la hotel. În cazul în care aţi uitat să porniţi înregistrarea, puteţi face acest lucru prin intermediul Panasonic Remore 2 App. Niciodată nu a fost mai uşor să împătăşiţi instant cu cei dragi momentele importante - indiferent de locul în care vă aflaţi - datorită Remote Sharing. Folosind tableta sau smartphone-ul puteţi trimite mesaje, videoclipuri şi fotografii către televizorul de acasă, prin Panasonic Cloud, chiar dacă vă aflaţi pe drum.
 
Eco Friendly
Modelele de ultimă generaţie oferă funcţii eco inteligente şi control al energiei, pentru a vă ajuta să economisiţi energie şi să conservaţi resursele. Un sensor ambiental detectează automat cât de strălucitoare să fie imaginea şi o ajustează corespunzător. De asemenea şi dispozivele conectate consumă energie doar atunci când este necesar.
 
Seria AX900
Panasonic anunţă introducerea începând din toamnă a seriei 4K UHD AX900. AX900 va include inovaţii încă nedezvăluite în ceea ce priveşte calitatea imaginii.
 
AX800
- Calitate extraordinară a imaginii 4K alături de opţiuni de conectivitate de ultimă generaţie
- Ultra HD LED TV cu 2000Hz (BLS) – un panel extrem de rapid, pentru o calitate a imaginii impresionantă şi 3D
- my Stream – conţinut recomandat care să se potrivească cu preferinţele utilizatorului, într-un mod simplu şi printr-o interfaţă intuitivă
- 4K Studio Master Drive – pentru culori mai corecte şi bogate şi o gradare mai uşoară la orice nivel de strălucire
- Info Bar – în stand by, televizorul furnizează ora, detalii despre vreme, mesaje noi şi nu numai
- Hexa Processing Engine PRO - viteză mare de procesare, prin decodorul HEVC, furnizând conţinut 4K
 
AS800
- Full HD IPS LED TV cu 1800Hz (BLS) – perfomanţă înaltă a panelului pentru o calitate extraordinară a imaginilor în mişcare şi 3D
- my Stream – conţinut recomandat care să se potrivească cu preferinţele utilizatorului, simplu printr-o interfaţă intuitivă
- Local Dimming – oferă un negru mai intens şi gradări de umbre
- Hexa Processing Engine PRO – viteză mare de procesare, prin decodorul HEVC, furnizând conţinut 4K
- Colour Spectrum Avansat – imagini mai intense prin intermediul gamei de culori naturale şi imagini mai strălucitoare
 
Despre Panasonic
Panasonic Corporation este unul dintre liderii mondiali în domeniul dezvoltării şi producţiei de electronice şi soluţii pentru consumatori în domeniul aplicaţiilor casnice, noncasnice, mobile şi personale. Încă de la fondare în 1918, compania s-a dezvoltat global şi operează peste 500 de companii la nivel mondial, înregistrând vânzări nete pentru anul încheiat la 31 martie 2013 de 7.30 trilioane de yeni (68 miliade de €). Compania face eforturi pentru a crea o viaţă mai bună, într-o lume mai bună consumatorilor săi, fiind angajată în a urma noi valori inovative în toate diviziile. Pentru mai multe informaţii despre Panasonic vizitaţi pagina www.panasonic.net.

Ti-a placut articolul?

Comentarii