Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:37 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Economia mondială are în față o perioadă dificilă

ro

21 Nov, 2011 23:22 1129 Marime text

După ce aproape întreaga atenție a lumii economice a fost îndreptată inspre Europa, apar elemente de risc și în alte regiuni majore. În China, vicepremierul Wang Qishan a avertizat privind o recesiune globala «cronică» și si-a reluat afirmațiile pesimiste luni, afirmând că prioritatea țării sale este susținerea propriei economii. Sugestiile au fost limpezi și au anihilat speranța ca o politică de limitare a exporturilor și întărire a importurilor va veni dinspre China în ajutorul economiilor dezvoltate. Tensiunile comerciale dintre SUA și China riscă să intre astfel într-o nouă fază. «China lăsase impresia că a devenit mai flexibilă. De fapt, Yuan-ul intrase pe o pantă ascendentă, avantajoasă pentru Europa și SUA. Mesajul recent este însă foarte diferit, China arătând că are probleme acasă, risca ea însăși o încetinire, așa încât se va ocupa mai puțin de sprijinirea Vestului până când lucrurile se vor îndreapta... Și asta ar putea lua destul timp», a arătat Victor Safta, directorul sucursalei din România a X-Trade Brokers.

Piețele au reacționat mai ales la viziunea pesimistă pe termen mai lung: în viziunea înaltului oficial chinez, avem în față o perioadă prelungită de recesiune, nu doar un șoc temporar. Teoria sa capată argumente dacă luăm în considerare povara datoriei acumulate în cele mai multe dintre economiile dezvoltate și dezvoltarea unor practici de consum nesusținute de câștiguri de productivitate. Ajustarea consumului real se poate reflecta într-o perioadă prelungită de creșteri modeste alternând cu recesiuni pentru economia globală.

În SUA, Comitetul însărcinat cu găsirea unor capitole bugetare de unde cheltuielile să fie reduse cu cel puțin 1,2 trilioane de dolari în următorii 10 ani este așteptat să anunțe că nu a fost realizată o înțelegere. Conform legislației din august, aceasta ar însemna că vor fi implementate reduceri automate în domeniul militar și al unor programe de cheltuieli interne. Lipsa unei voințe politice comune afectează încrederea că SUA deține voința politică pentru a reduce o datorie ce a depașit 15 trilioane de dolari. «Nevoia de a reduce datoria publică a SUA pe termen lung și de a limita deficitul pe termen scurt menține o atitudine agitată în piețe. Până la urmă, economia americană a dat semne peste așteptări în ultima perioadă, dar austeritatea va frâna o bună parte din acest elan. În întreaga lume avem mai multe surse de instabilitate. Dacă avem semne de întrebare privind economia în SUA, China și Europa, România are o singură cale de urmat: prudența în împărțirea banilor publici și dirijarea resurselor spre investiții strategice. Trebuie să renunțăm la cheltuielile nejustificate economic, altfel prețul plătit va fi foarte mare», a precizat Victor Safta.

****

Despre X- Trade Brokers DM SA

X- Trade Brokers DM SA este o casă de brokeraj înfiinţată în Polonia, în anul 2002. In prezent, compania are sucursale in 19 tari din Europa, Asia si America Centrala, fiind autorizată şi monitorizată de instituţiile locale care reglementează pieţele de profil din fiecare tara in care isi desfasoara activitatea. Sucursalele au identitati juridice distincte si se supun legislatiilor fiecarei tari. Fondurile clientilor sunt separate de fondurile companiei, decontarile tranzactiilor se realizeaza in fiecare tara in care compania are sucursale.

X-Trade Brokers cotizeaza la mai multe fonduri de compensare a investitorilor si se supune tuturor cerintelor de adecvare a capitalurilor si procedurilor de gestionare a fondurilor clientilor conform MIFID.

X- Trade Brokers acţionează ca intermediar pe Bursa din Varşovia şi ca formator de piaţă de instrumente derivate- Contracte pentru Diferenţă (CFD-uri) şi Opţiuni- având ca activ suport instrumente tranzacţionate pe toate continentele pe pieţele valutare (forex), monetare, de mărfuri şi, respectiv, de capital (acţiuni şi indici bursieri).

X-Trade Brokers tranzacţionează instrumente derivate pe piaţa extrabursieră, decontările tranzacţiilor efectuându-se direct între participanţii la piaţă (instituţii financiare, bănci, brokeri, dealeri sau investitori individuali- persoane fizice sau juridice). XTB deţine platforme de tranzactionare on-line de ultima tehnologie şi nu percepe taxe sau comisioane pentru utilizarea aplicaţiilor şi nici pentru deschiderea / închiderea poziţiilor. Clienţii au acces permanent la conturile de investiţii.

La nivel european, X-Trade Brokers are peste 20.000 de clienţi care tranzacţionează lunar un volum ce depăşeşte 25 miliarde Euro (in marja).

Incepand cu anul 2010, XTB este partener corporate in Formula 1 al Vodafone McLaren Mercedes.

Pe piaţa din România, X- Trade Brokers s-a lansat oficial în februarie 2009 şi este autorizatǎ de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM). Pana in prezent, X-Trade Brokers Romania a educat mai mult de 16.000 de persoane prin programele educationale pe care le desfasoara pe teritoriul tarii.

Volumele lunare de tranzactionare in Romania ating acum 1 miliard de euro (in marja).

Pentru mai multe informaţii vǎ invitǎm sǎ vizitaţi www.xtb.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii