Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dr. Doom al economiei Nouriel Roubini vine in Romania

ro

25 Feb, 2010 17:57 1380 Marime text

nourielroubini.jpgCelebrul economist este invitatul special al editiei din acest an a Forumului Financiar

Nouriel Roubini, economistul care a estimat cu acuratete magnitudinea crizei financiare globale, vine in Romania, in perioada 24-26 mai 2010, la invitatia Forum Invest.
Nouriel Roubini va participa ca invitat special al celei de-a 7-a editii a FORUMULUI FINANCIAR Central & Sud-Est European, cel mai important eveniment financiar anual in Romania, organizat de Forum Invest in colaborare cu Banca Nationala a Romaniei.

Citat in presa internationala ca "Dr. Doom", "Cassandra" sau "Profetul", Nouriel Roubini este cunoscut ca omul care a prevazut actuala criza financiara. "In 2005 Roubini a spus ca preturile caselor cresteau datorita operatiunilor de tip speculativ, iar acest fenomen avea sa conduca la o prabusire a economiei. La momentul respectiv profesorul nu a fost crezut de nimeni. Acum el este considerat un savant". (revista Fortune).

Nouriel Roubini este profesor de economie in cadrul Universitatii din New York si presedinte al Roubini Global Economics, un think-thank specializat in analiza tendintelor economice. De-a lungul carierei, Roubini a lucrat pentru Fondul Monetar International, Fed, Banca Mondiala, banca centrala a Israelului. In timpul administratiei Clinton, Roubini a fost economist-sef pentru consiliul economic al presedintelui american.

In cadrul FORUMULUI FINANCIAR de la Bucuresti, Nouriel Roubini va avea un panel dedicat si va participa, de asemenea, la o serie de intalniri cu membri ai comunitatii politice si de afaceri din Romania.

Vizita lui Nouriel Roubini in Romania face parte din programul LIDERI MONDIALI LA BUCURESTI, demarat de Forum Invest in anul 2003. Prin initiativa Forum Invest, mari lideri ai lumii contemporane au venit de-a lungul timpului la Bucuresti, pentru a lua contact direct cu membrii comunitatii politice si de afaceri romanesti. Intre marii vizionari ai lumii care au venit in Romania, la invitatia Forum Invest, se numara Joseph Stiglitz - laureat al Premiului Nobel pentru Economie si fost prim vicepresedinte al Bancii Mondiale, fostul cancelar german Gerhard Schroeder, fostul vice cancelar german Joschka Fischer, fostul presedinte polonez Lech Walesa, coordonatorul Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud - Est - Erhard Busek, laureati ai Premiului Nobel pentru sanatate, economie si chimie.

Informatii actualizate despre editia din acest an a FORUMULUI FINANCIAR Central & Sud-Est European, pe www.foruminvest.ro.

Despre Forum Invest

Forum Invest este unul din cei mai importanti organizatori de evenimente internationale de business din Europa.



In cei peste 12 ani de functionare, peste 6.000 de personalitati politice, oameni de afaceri, lideri de opinie, analisti si jurnalisti din toata lumea, au participat la evenimentele Forum Invest, organizate in peste 20 de locatii din toata lumea.

Prin invitarea la Bucuresti a unor personalitati de renume mondial (laureati ai Premiului Nobel, sefi de state si de guverne, analisti si teoreticieni de business de prim rang), Forum Invest isi propune sa transforme Bucurestiul intr-un centru regional de reflectie si promovare a politicilor eficiente de business, in beneficiul imaginii internationale a Romaniei si a mediului local de afaceri.

Forum Invest este singura companie din Romania care, prin forumurile economice si cluburile de afaceri exclusiviste pe care le organizeaza in tara si in strainatate, sustine si promoveaza comunicarea nationala si transfrontaliera intre jucatorii politici si institutionali, comunitatea de afaceri si presa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii