Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COSMOTE Romania doneaza 45.000 Euro pentru trei organizatii caritabile care ofera asistenta copiilor

ro

26 Feb, 2009 18:30 968 Marime text


COSMOTE România donează 45.000 Euro pentru trei organizaţii caritabile care oferă asistenţă copiilor

Bucureşti, 26 februarie 2009

De Anul Nou COSMOTE România a organizat prima ediţie a campaniei CSR “Mesaje de Iubire”, în urma căreia a donat câte 15.000 Euro organizatiilor Salvaţi Copiii România, Telefonul Copilului şi Fundaţia Hospice Casa Speranţei. “Mesaje de Iubire” este un proiect CSR desfăşurat la nivelul Grupul COSMOTE, care urmareşte să susţină organizaţiile ce oferă asistenţă copiilor. Suma reprezintă parte din veniturile strânse de COSMOTE din mesajele scrise trimise de clienţii săi în noaptea de Anul Nou. Cu ajutorul acestor bani, organizaţiile vor putea să dezvolte şi să continue anul acesta proiecte ce se adresează copiilor.

Cele trei organizaţii au propus COSMOTE proiecte care tratează aspecte diferite ale asistenţei pentru copii. Salvaţi Copiii va utiliza banii pentru un proiect în Cluj Napoca, unde 70 de copii provenind din familii defavorizate vor fi susţinuti pentru a se reintegra în sistemul de învăţământ. Aceştia vor fi asistaţi pe toată durata cursurilor şcolare, vor primi cărţi şi consumabile, asistenţă socială şi pshihologică, servicii medicale, alimente şi haine. De asemenea, aceşti copii vor fi integraţi în grupuri şi vor participa la activităţi recreaţionale.

Proiectul Hospice Casa Speranţei prevede utilizarea acestei sume pentru a oferi servicii medicale, de îngrijire, sociale şi psihologice pentru 50 de copii din Bucureşti care au fost diagnosticaţi cu maladii terminale şi pentru familiile acestora.

Telefonul Copilului va folosi o parte din suma primită pentru a lansa un proiect original, un forum online pentru copiii abuzaţi, unde aceştia pot solicita consultanţă şi suport în astfel de cazuri. De asemenea forumul va găzdui şi dezbateri private şi publice al căror scop este să determine o scădere la nivel naţional a cazurilor de abuzuri împotriva copiilor. Restul banilor vor fi folosiţi pentru a susţine operarea Telefonului Verde al Copilului, precum şi pentru campaniile de comunicare ale acestui proiect.

“Cu sprijinul clienţilor COSMOTE, compania are ocazia să îşi diversifice implicarea în comunitate şi să îi aducă pe aceştia mai aproape de semenii lor defavorizaţi. Această iniţiativă vine în completarea proiectelor CSR desfăşurate de COSMOTE anul trecut, care au vizat domenii precum mediul, educaţia şi social”, spune Ruxandra Vodă, Corporate Affairs Manager COSMOTE România.

“Mesaje de Iubire” este un program CSR adresat organizaţiilor care oferă asistenţă copiilor şi a fost lansat de COSMOTE Grecia în anul 1999. În timpul trecut de la lansarea acestui program, COSMOTE Grecia a donat câteva milioane de Euro organizaţiilor care oferă asistenţă copiilor. În ultimii ani, programul a fost implementat şi de către subsidiarele COSMOTE din Bulgaria şi Albania, iar pentru COSMOTE România acesta vine ca o completare la platforma de proiecte de responsabilitate socială.
Până în prezent, COSMOTE a derulat împreună cu organizaţii importante de profil din România o serie de proiecte de ajutorarea a copiilor defavorizaţi. Printre cele mai importante proiecte susţinute au fost participarea la gala „Festivalul Brazilor de Crăciun”, campania antidrog “Marea, singura noastră dependenţă” (împreună cu Salvaţi Copiii România), precum şi deschiderea de linii de donaţii prin SMS pentru aceste organizaţii. De asemenea, în fiecare an, angajaţii COSMOTE sunt implicaţi în acţiuni care urmăresc ajutorarea copiilor cu o situaţie materială modestă, prin donaţii de haine, alimente sau acţiuni de voluntariat.

Contact:
Media Relations – Corporate Affairs Department
Tel. + 40 – 21 – 4040 465
E-mail: mediarelations@cosmote.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii