Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:04 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caravana educationala de film eco Guerilla Verde cauta ecologisti de guerilla!

ro

26 Mar, 2010 19:10 1252 Marime text

Bucuresti, 19 martie 2009 - Marti, 23 martie, incepe la Bucuresti cea de a treia editie a caravanei educationale de film eco, Guerilla Verde. ‘Inrolarile' incep inca din prima zi prin proiectii de film eco, dezbateri si concursuri. In perioada 23 - 30 martie Guerilla Verde se va opri in Bucuresti, Pitesti, Ploiesti, Galati, Braila si Constanta. Printre filmele ce vor fi proiectate atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari, se numara "Wall - E", "Ice Age 2" , "Home", "An Inconvenient Truth" dar si "Copiii Uraniului"*, film romanesc lansat recent. Intrarea este libera.

Orasele in care caravana de film eco isi va stabili tabara pentru cate o zi de proiectii de film si dezbateri sunt: Bucuresti (23 martie, 30 martie), Pitesti (24 martie), Ploiesti (25 martie), Galati (26 martie), Braila (29 martie) si Constanta (30 martie). La proiectii sunt asteptati aproximativ 3.000 de elevi si studenti.

Pentru ca este un proiect care se adreseaza in special tinerilor, proiectiile vor avea loc in sali ale caselor de cultura, dar si in sali ale universitatilor si liceelor aflate pe traseul caravanei. In cadrul proiectiilor tinerii vor avea ocazia sa participe la dezbateri in prezenta partenerilor ONG si reprezentantilor companiilor partenere implicate activ in zona de protectie a mediului. Guerilla Verde imbina, asadar, educatia ecologica,filmul, dialogul liber si jucatorii activi din sectorul de mediu intr-un context neconventional si relaxat.

Caravana Guerilla Verde foloseste filmul ca metoda alternativa de a transmite informatii cu scopul de a motiva tinerii sa protejeze mediul si sa se implice activ in actiuni de ecologizare.

"Guerilla Verde isi propune ca, prin intermediul filmelor, sa inspire tinerilor o atitudine prietenoasa fata de mediu si sa ii apropie de actiunile eco in desfasurare din segmentele privat, public si ONG, prin voluntariat sau initiative proprii. Folosind filmul ca metoda educationala alternativa, ne dorim asadar un impact real asupra publicului nostru si rezultate concrete." spune Nicoleta Talpes din partea Media Image Factory, organizatorul Guerilla Verde.

Tot din 23 martie incepe concursul foto-video Ecopaparazzi. Acest concurs de "politie verde a bunului simt" se adreseaza tinerilor si nu numai. Toti cei interesati sunt incurajati sa surprinda imagini de pe strada, din scoala, liceu, campus sau imagini din calatoriile lor care sa reflecte modul in care comunitatile locale respecta, sau nu, mediul inconjurator. Materialele pot fi inscrise in concurs in perioada 23 martie - 23 aprilie pe adresa de mail contact@guerillaverde.ro, impreuna cu datele complete (nume, varsta, adresa, telefon, e-mail). Regulamentul concursului este disponibil la adresa www.guerillaverde.ro

Cele mai curajoase, originale si expresive materiale vor fi premiate dupa cum urmeaza:

Marele Premiu - tastatura &mouse wireless, aparat foto digital, certificat ECDL

2 x Premiul I: web cam, aparat foto digital, certificat ECDL

2 x Premiul II: USB speaker (conectare la laptop pentru light & sound), certificat ECDL

1 x Premiul III: aparat foto digital, certificat ECDL

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii