Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:20 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Xamara Build, contract cu ARBDD. Iată care este obiectul achiziției! (document)

ro

07 Sep, 2021 20:10 2794 Marime text
  • Xamara Build SRL va furniza servicii de dirigenție de șantier aferente proiectului ,,Îmbunătățirea condițiilor hidrologice in habitatele natural acvatice din Rezervația Biosferei Delta Dunării pentru conservarea biodiversității și a resurselor halieutice– Complexele lacustre: Sontea - Fortuna, Matita – Merhei, Somova - Parches".
Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării a încheiat un acord cadru pentru furnizare servicii de dirigenție de șantier aferente proiectului ,,Îmbunătățirea condițiilor hidrologice in habitatele natural acvatice din Rezervația Biosferei Delta Dunării pentru conservarea biodiversității și a resurselor halieutice– Complexele lacustre: Sontea - Fortuna, Matita – Merhei, Somova - Parches"  
 
Potrivit Licitație publica.ro, denumirea completă a proiectului atribuit este „Contract de servicii de dirigenţie de şantier aferente proiectului ,,Îmbunătățirea condițiilor hidrologice în habitatele natural acvatice din Rezervația Biosferei Delta Dunării pentru conservarea biodiversitățiiși a resurselor halieutice – Complexele lacustre: Şontea - Fortuna, Matiţa – Merhei, Somova - Parcheş" Cod MySMIS 2014+ 120890, finanțat prin Programu lOperațional Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritară 4 - Protecția mediului prin măsuri de conservare a biodiversității, monitorizarea calității aerului și decontaminare a siturilor poluate istoric, Obiectivul 4.1 -Creșterea gradului de protecție și conservare a biodiversității și refacerea ecosistemelor degradate.“
 
Societatea care se va ocupa de furnizarea serviciilor de revizie majoră cu modernizări sistem energetic la Nava DM 30  pentru Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării este Xamara Build SRL.
 
Atribuirea a avut loc în data de 02.09.2021.   
 
Descrierea contractului

 
Avand in vedere contractul de finanțare nr. 273 din 27.09.2019, prin care se obtine finantare pentru Proiectul ,,Îmbunătățirea condițiilor hidrologice în habitatele naturale acvatice din Rezervația Biosferei Delta Dunării pentru conservarea biodiversității și a resurselor halieutice - Complexele lacustre Şontea – Fortuna, Matiţa – Merhei, Somova - Parcheş ", încheiat între Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare, este necesara achizitia serviciilor de dirigenţie de şantier al proiectului.

Prin realizarea lucrarilor se urmareste atingerea urmatoarelor scopuri:
  • mentinerea starii ecologice bune a ecosistemelor acvatice prin imbunatirea circulatiei apei;
  •  crearea conditiilor, in cazul unei secete prelungite, de evadare a faunei piscicole din lacurile cu volum de apa redus in canalele si bratele cu adancime mare, ameliorarea calitatii apei si starii trofice a habitatelor naturale;
  •  limitarea fenomenului de eutrofizare prin stoparea surselor de imbogatire a apei cu nutrienti.
Iar odata cu aceastea se vor atinge si aceste beneficii pentru localitatile limitrofe:
  • accesul navelor sanitare si a celor de la pompieri pentru a interveni in situatii de urgenta;
  •  aprovizionarea comunei cu furaje pentru animale cat si pentru a se putea livra animalele disponibile catre abatoarele specializate;
  •  aprovizionarea comunei cu alimente si materiale de constructii;
Lucrările propuse prevăd refacerea / îmbunătăţirea circulaţiei apei în reţeaua hidrografică, precum şi a conectivităţii unor canale şi lacuri la reţeaua de canale principale, în condiţiile de niveluri scăzute ale apelor Dunării, în scopul îmbunătăţirii regimului de scurgere şi asigurarea unui grad ridicat de împrospătare a apei. Încetinirea procesului de colmatare a lacurilor prin crearea de capcane de aluviuni urmare reprofilării secţiunii unor canale existente, în sensul adâncirii lor.

Dirigintele de santier isi va desfasura activitatea ca reprezentant al Beneficiarului in relatiile cu Proiectantul, Constructorul, Furnizorii, Contractantii de servicii in derularea contractului de lucrari. Activitatea Dirigintelui de Santier va fi condusa de urmatoarele principii:

- Dirigintele de santier actioneaza in interesul exclusiv al Beneficiarului/Autoritate contractanta;
- Impartialitate, atat fata de Beneficiar, cat si fata de Constructor, Furnizori, Proiectant, si alti prestatori de servicii;
- Fidelitate totala fata de Beneficiar/Autoritatea contractanta;
- Respectarea tuturor prevederilor legale de reglementare in domeniu

ETAPE DE LUCRU:

Investiția cuprinde 2 obiecte de construcții:

Obiectul nr. 1 – Lucrări de amenajare teren
Obiectul nr. 2 – Lucrări hidrotehnice de reconstrucție ecologică

Valoarea totala a achizitiei (fara TVA) este de 168.000 lei.
 
Despre societatea câștigătoare, Xamara Build SRL 


Potrivit Confidas.ro., înfiinţată în anul 2013, Xamara Build SRL are sediul social în municipiul Tulcea, strada Spitalului, nr. 46 A.

Compania se ocupă cu lucrări de construcţii a clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.Chirac Georgel este asociat unic și administrator al firmei. Acesta este asociat și administrator și în cadrul companiei Iris Andi Consulting SRL.

Compania Xamara Build S.R.L. a încheiat 53 contracte de achiziții publice in valoare totală de 1.134.278,18 lei.

În anul fiscal 2019, societatea cu un angajat a declarat un profit de 261.920 şi o cifră de afaceri de 297.020  lei. Capitalul social subscris: 200 lei

În anul fiscal 2020, societatea cu un salariat a declarat un profit de 234.342 lei şi o cifră de afaceri de 299.760 lei. Capitalul subscris și vărsat: 200 lei
  
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.
 
PRECIZĂRI:
         
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii