Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:16 22 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei societăți au bătut palma cu Serviciul Public de Asistență Socială Constanța. Vor furniza produse alimentare din carne

ro

04 Jan, 2017 00:00 1580 Marime text


„Pentru că modalitatea cea mai transparentă de a face cunoscute licitaţiile publice este cea online, ZIUA de Constanţa prezintă achiziţiile din Regiunea Sud-Est în cel mai accesibil şi uşor format. Firme norocoase, firme mai puţin norocoase în adjudecarea contractelor pe bani publici. Societăţi patronate de persoane care au legături directe cu instituţiile publice, „norocoasele“ se îmbogăţesc de la an la an, în timp ce alte firme nu au nicio şansă la achiziţiile publice. Contracte câştigate de firme deja celebre, contracte adjudecate de firme care se află la primele reuşite şi contracte obţinute de societăţi nou înfiinţate.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra judeţului Constanţa, cine şi ce cumpără, cine şi cât câştigă puteţi citi accesând categoria „Combaterea criminalităţii în achiziţiile publice“.Serviciul Public de Asistență Socială Constanța a desemnat câștigătorii contractului „Furnizare produse alimentare din carne și produse/preparate din carne defalcate pe loturi prin care se vor asigura materii prime pentru prepararea hranei precum și produse alimentare finite în vederea asigurprii necesarului pentru beneficiarii serviciilor sociale aflate ăn subordinea autorității contractante“. Potrivit anunțului de atribuire numarul 174622/31.12.2016, publicat pe SEAP, contractele atribuite au ca obiect furnizare produse din carne și preparate din carne defalcate pe loturi. Autoritatea contractanta a atribui inițial un contract de prestari servicii, cu o durata de 4 luni cu finalizare la data de 31 decembrie 2016. Durata contractului va fi prelungită cu cu 4 luni, cu respectarea conditiilor inpuse de prevederile art. 165 din HG 395/2016.
 
Contractul nr: 23467 - Achiziție carne de porc, a fost atribuit societății Matra SRL. Valoarea acestuia este de 63.611 lei.
Contractul nr: 23468 – Achiziție carne bovine, în valoare de 31.510 lei a revenit SC Matra SRL.
Contractul nr: 23470 – Achizițiă de carne de pui, în valoare de 77.831 lei a fost încheiat cu Geocor Trade Imp-Exp SRL.
Contractul nr: 23469 - Achiziție de cane de curcan, în valoare de 40.602 lei a revenit societății Fraher Distribution SRL.
Contractul nr: 23471 – Achiziție de conserve și produse din carne, în valoare de 452.379 lei a fost atribuit societății Matra SRL.
 
Cine sunt cei care au adjudecat contractele
 
Matra SRL este o societate comercială înființată în 1994, cu sediul social în Scornicești, județul Olt. Unic asociat și administrator al firmei este Lucian Ionescu Petrache. Societatea are un capital social subscris de 1.579.200 de lei, integral vărsat. Firma se ocupă cu fabricarea produselor din carne (inclusiv din carne de pasăre).
 
Geocor Trade Imp-Exp SRL funcționează din 2001 și are ca domeniu de activitate comerţul cu ridicata al cărnii și al produselor din carne. Cu un capital social vărsat de 5.025,00 de lei, firma este cunoscută drept societatea în care a fost asociat cu 50% fostul fotbalist Adrian Pitu. În aprilie, în firmă erau asociați Cristian Leonard Nedelcu, fost asociat cu Pitu în afacere, și Corina Nedelcu. Conform datelor de la Registrul Comerțului, în prezent, firma are doi asociați: persoana fizică Cristian Leonard Nedelcu, cu 40% din capitalul social, și persoana juridică Commsecure Limited, cu 60% din capitalul social. Administratorul soietății este Cristian Leonard Nedelcu.
 
Fraher Distribution SRL a fost înființată în 2008 și are sediul social în municipiul Tulcea, strada Forestierului, nr. 34. Capitalul social subscris de 200 lei, integral vărsat, compus din 20 părţi sociale.Societatea este deținută de Herţea Nicolae, născut pe
20.11.1974, în Casimcea, Tulcea, și Herţea Ion, născut pe
27.11.1970, în Casimcea, Tulcea. Fiecărui asociat îi revin câte 50% din capitalul social. Administratorii societății care desfășoară activități de comerţ cu ridicata al cărnii şi produselor din carne sunt Herţea Nicolae și Herţea Ion.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii