Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tablete pentru elevii din Grădina! Cine va furniza echipamente IT către școala din comuna constănțeană (DOCUMENT)

ro

26 Jan, 2022 00:00 2934 Marime text
  • Atribuirea a avut loc pe 29 decembrie 2021, rezultatul final fiind făcut public pe 21 ianuarie 2022
  • Prezentul proiect vizeaza dotarea elevilor cu echipamente mobile IT de tip tablete pentru uz școlar
 
Primăria comunei Grădina a atribuit un contract, în urma unei licitații publice, prin care se vor furniza tablete pentru uz școlar cu acces la internet și echipamente/dispozitive electronice în cadrul proiectului „Achiziția de echipamente din domeniul tehnologiei – IT mobile, respectiv tablete, echipamente și dispozitive necesare activității didactice pentru elevii și cadrele didactice din învățământul preuniversitar, comuna Grădina, județul Constanța”.
 
Atribuirea a avut loc pe 29 decembrie 2021, rezultatul final fiind făcut public pe 21 ianuarie 2022, conform licitatiapublica.ro. În contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-CoV-2, pentru a evita o creștere rapidă a infecției cu coronavirus, dar și pentru a crea condițiile necesare desfășurării activităților didactice, se recunoaște necesitatea și oportunitatea proiectului ”Achizitia de echipamente din domeniul tehnologiei – it mobile, respectiv tablete, echipamente şi dispozitive necesare activitătii didactice pentru elevii şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, Comuna Gradina, Judetul Constanta”, în ceea ce privește achiziționarea de tablete școlare și echipamente IT în vederea asigurării accesului elevilor la procesul de învățare în mediul on-line. Prezentul proiect vizeaza dotarea elevilor cu echipamente mobile IT de tip tablete pentru uz școlar, cu abonament lunar la internet pe o perioadă de minim 24 luni și dotarea elevilor și a cadrelor didactice, inclusiv a claselor din unitățile de învățământ preuniversitar, cu echipamente/dispozitive IT.
 
Se are în vedere dotarea elevilor, a cadrelor didactice si a claselor din unitatea de învaţamânt preuniversitar din Comuna Gradina, respectiv  Şcoala Gimnazială Nr.1 Grădina – Sat Gradina, Comuna Gradina, cod postal: 907278, Judetul Constanta cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor scolare, precum si a altor echipamente/dispozitive electronice, astfel încât orele de pregatire din timpul activitaţilor didactice sa se poata desfasura on-line.

Astfel, proiectul va cuprinde 2 loturi de furnizare produse si anume:

LOT 1: Furnizare tablete pentru uz școlar cu acces la internet în cadrul proiectului ”Achizitia de echipamente din domeniul tehnologiei – it mobile, respectiv tablete, echipamente şi dispozitive necesare activitătii didactice pentru elevii şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, Comuna Gradina, Judetul Constanta”

Valoarea totala estimata a achizitiei pentru LOT 1 este de: 86.972,40 lei fara TVA, pentru urmatoarele produse:
- tablete pentru uz școlar cu abonament lunar la internet pe o perioada de minim 24 luni – 90 buc – valoare estimata de 966,36 lei fara TVA/buc

LOT 2: Furnizare echipamente/dispozitive electronice în cadrul proiectului ”Achizitia de echipamente din domeniul tehnologiei – it mobile, respectiv tablete, echipamente şi dispozitive necesare activitătii didactice pentru elevii şi cadrele didactice din învăţământul preuniversitar, Comuna Gradina, Judetul Constanta”
Valoarea totala estimata a achizitiei pentru LOT 2 este de 105.568,70 lei fara TVA, pentru urmatoarele produse:
- laptop – 12 buc – valoare estimata de 3.045,25 lei fara TVA/buc;
- camera web videoconferinta – 5 buc – valoare estimata de 2.030,17 lei fara TVA/buc;
- tabla interactiva – 5 buc – valoare estimata de 8.120,67 lei fara TVA/buc;
- router wireless – 5 buc – valoare estimata de 609,05 lei fara TVA/buc.
- sistem all-in-one – 5 buc – valoare estimata de 3.045,25 lei fara TVA/buc.
 
Valoarea totală a achiziției este de 145.990,3 lei, iar firmele câștigătoare sunt Orange Romania SA și Elsaco Solutions SRL.
 

Despre Orange Romania

 
Societatea a fost fondată în anul 1996, cu sediul social în București, pe bd. Lascăr Catargiu, Sector 1. Acționari în firmă sunt Atlas Services Belgium, cu o cotă parte de 99,2% și Radcom Inv SRL, cu 0,79%. Persoane din conducere sunt: Nicolae Badea, Bogdan Birta, Chirică Andrei, Christian Urs Luginbuhl, Gilles Francois Michel Deloison, Jean Marie Joseph Culpin, Ludmila Climoc, Mari Noelle Aurelie Jego Laveissiere și Nguyen Tron Phi Nguyen. În 2020, compania a raportat 2.454 angajați, la o cifră de afaceri de 5.629.400.949 lei, cu un profit de 461.242.331 lei.
 

Despre Elsaco Solutions

 
Societatea a fost înființată în anul 2001, cu sediul în sat Cătămărești-Deal, comuna Mihai Eminescu, județul Botoșani. Asociați în firmă sunt Valeriu Iftime, cu 40%, cât și Jitaru Ovidiu, Parfenov Petru și Doru Popa, fiecare cu câte 20%. Doru Popa este administratorul firmei. În 2020, firma a raportat 28 de salariați, la o cifră de afaceri de 34.412.998 lei, cu un profit de 2.196.241 lei. Compania a încheiat 1220 contracte de achiziții publice in valoare totală de 114.903.040,20 lei.
 
Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Combaterea criminalității în achizițiile publice“.
 
În secțiunea „Documente“ puteți consulta anunțul de atribuire a contractului, de pe licitatiapublica.ro.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Ce firme vor furniza tablete către Școala Gimnazială "Vasile Alecsandri" din Nufăru (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii