Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tulcea Aplicația eDAC, folosită de polițiști pentru verificarea documentelor de identitate

ro

01 Apr, 2024 10:14 479 Marime text
Polițiști în acțiune. Foto: IPJ TulceaÎn contextul aderării României la spațiul Schengen, începând cu data de 31 martie a.c., a fost operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate.

Potrivit IPJ Tulcea, aplicația eDAC va fi folosită de structurile din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru stabilirea identității persoanei și verificarea eventualelor mențiuni, cu privire la aceasta.

„Noua aplicație va fi folosită de pe dispozitive mobile sau tablete, de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, atât în activitățile curente, cât și în punctele de acces din instituție sau la ghișeele destinate publicului.

Utilizând aceste dispozitive mobile, se va realiza o scanare a documentului prezentat de persoana verificată (carte de identitate, pașaport), aplicația compară datele prezentate cu cele existente în bazele de date și afișează imediat informații în cazul în care vorbim de o persoană urmărită sau care are vreo interdicție“ - au mai precizat reprezentanții IPJ Tulcea. 

Totodată, aceștia vor putea accesa în aplicație și fotografia persoanei, pentru a realiza o comparație cu persoana verificată.

În cazul în care sunt constatate anumite probleme, persoana în cauză va fi condusă la sediul unității de poliție pentru verificări suplimentare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii